Skip to main content

«Μέρα οργής» κήρυξε η Χαμάς τη σημερινή - Μαχαίρωσαν Ισραηλινό διπλωμάτη στο Πεκίνο

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ επιβεβαίωσε την επίθεση, δηλώνοντας ότι ο διπλωμάτης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση

Ένας διπλωμάτης από το Ισραήλ μαχαιρώθηκε στο Πεκίνο σήμερα σε μια ύποπτη τρομοκρατική επίθεση, όπως αναφέρουν ισραηλινά μέσα και υπάρχουν φόβοι πως η επίθεση αυτή εντάσσεται στο κάλεσμα της Χαμάς σε «ιερό πόλεμο», έχει κηρύξει τη σημερινή ημέρα ως «ημέρα οργής».

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο διπλωμάτης, ο οποίος εργαζόταν στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Πεκίνο, δέχθηκε επίθεση σε περιοχή μακριά από την πρεσβεία.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ επιβεβαίωσε την επίθεση, δηλώνοντας ότι ο διπλωμάτης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Χαμάς: Η Παρασκευή 13 Οκτωβρίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Τζιχάντ

Αναφορικά με το κάλεσμα της Χαμάς το ερευνητικό ινστιτούτο «Middle East Media Research Institute» (MEMRI) σημείωνε χθες ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς αποκαλούν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου του 2023 ως «Παγκόσμια Ημέρα Τζιχάντ» και την «βάπτισαν» ως «Flood Al Aksa», αναφερόμενη στο όνομα της αιφνιδιαστικής επίθεσης που εξαπέλυσε στη Γάζα το περασμένο Σάββατο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τις θηριωδίες.

Πηγή: AP Photo / Khalil Hamra