Skip to main content

ΜέΡΑ25: Συστηματική υπονόμευση εργασιακών δικαιωμάτων την τελευταία 15ετία

Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με αιχμές τόσο κατά της Νέας Δημοκρατίας, όσο και κατά των ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, συνόδευσε τη δήλωσή του για την Εργατική Πρωτομαγιά, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν.

Μπροστά από το μπλοκ του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, στην απεργιακή συγκέντρωση - στο οποίο έδωσαν, εξ άλλου, το «παρών» και συνοδοιπόροι του DiEM25 από 27 διαφορετικές χώρες - δήλωσε συγκεκριμένα: «Τα τελευταία 15 χρόνια βλέπουμε μια συστηματική υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα μας, τόσο από τη Νέα Δημοκρατία, που είναι και ορκισμένος εχθρός των εργαζομένων και τσιράκι των αφεντικών, των ολιγαρχών, όλων των μεγάλων συμφερόντων που υπηρετούν τυφλά τα μνημονιακά αυτά χρόνια, όσο και - αυτό είναι το πραγματικά θλιβερό - από κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, τα οποία υποτίθεται πως αντιπροσωπεύουν την Αριστερά, τις πολιτικές μας, τις αξίες μας».

Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, συνέχισε στη δήλωσή του ο Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν, είναι εδώ «για να δώσει έναν αγώνα για τα ήδη κεκτημένα. Τα οποία μας έχουν αναγκάσει να πολεμήσουμε για να τα διεκδικήσουμε από την αρχή, με τους νόμους Χατζηδάκη, για την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών και των συντάξεων, να πέσει ο ΦΠΑ, να ξαναγίνει η εργασία βιώσιμη και αξιοκρατική σε αυτή τη χώρα. Αλλά - και αυτό είναι πραγματικά σημαντικό - ενώ πολεμάμε για τα κεκτημένα των τελευταίων αιώνων που έχουν κερδηθεί με αιματηρούς αγώνες από το εργατικό κίνημα, είναι σημαντικό να φέρουμε την εργασία στον 21ο αιώνα με καινοτόμες ιδέες».

Όπως, προσέθεσε, η πρόταση για μία μετοχή ανά εργαζόμενο, πρόταση την οποία υποστηρίζει το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη και η οποία, όπως υποστήριξε, «θα δώσει την εξουσία στους εργαζόμενους μέσω της αυτοδιοίκησης και θα κάνει μια πιο ίση κατανομή των κερδών της εργασίας για όλους μας».