Skip to main content

Μέρκελ: Η οικονομική κρίση δεν έχει τελειώσει

Ο περιορισμός των πιστώσεων στη Γερμανία γίνεται εξαιρετικά κρίσιμος, προειδοποίησε η καγκελάριος Αγκέλα Μέρκελ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της.
Ο περιορισμός των πιστώσεων στη Γερμανία γίνεται εξαιρετικά κρίσιμος, προειδοποίησε η καγκελάριος Αγκέλα Μέρκελ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τους ηγέτες του γερμανικού τραπεζικού συστήματος στο Βερολίνο εντός της εβδομάδας για να αποτρέψει οποιαδήποτε μείωση της προσφοράς πιστώσεων σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

«Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση», σημείωσε και πρόσθεσε: «Θα μιλήσουμε με τους εκπροσώπους των χρηματο-οικονομικών ιδρυμάτων για το τί μπορούμε να πράξουμε για να αποφύγουμε μια χρηματοπιστωτική κρίση η οποία θα αποδειχθεί τροχοπέδη στην οικονομική ανάκαμψη»

Η καγκελάριος συμπλήρωσε ότι οι τράπεζες θα έπρεπε να ήταν περισσότερο προσεκτικές, αλλά επίσης «έχουν και ένα καθήκον, να υπηρετούν την οικονομία».

«Και για το λόγο αυτό το θέτουμε απολύτως σαφές ότι πρέπει να εκπληρώσουν αυτό τους το καθήκον», υπογράμμισε η Μέρκελ και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα διορίσει έναν «πιστωτικό μεσολαβητή» που θα μιλά για τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εξασφάλιση δανείων με λογικά επιτόκια.

Τέλος, προειδοποίησε ότι η οικονομική κρίση δεν έχει τελειώσει και επεσήμανε: «Υπολογίζω στο αίσθημα ευθύνης του καθενός μας που επιθυμεί να βοηθήσει τη χώρα μας».