Skip to main content

Μεσολόγγι: Φωτογραφία - ντοκουμέντο διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κρεοπώλη για τη νύχτα εξαφάνισης του 31χρονου

Πρόκειται για εικόνα από κάμερα της περιοχής, η οποία αποδόμησε τα λεγόμενα του 50χρονου κατηγορουμένου

Φωτογραφία ντοκουμέντο που αποδεικνύει τα ψέματα που υποστήριξε ο κρεοπώλης αναφορικά με το δρομολόγιο που ακολούθησε τη νύχτα που δολοφονήθηκε ο Μπάμπης στο Μεσολόγγι εξασφάλισε και παρουσιάζει το protothema.gr.

Πρόκειται για εικόνα από κάμερα της περιοχής, η οποία αποδόμησε τα λεγόμενα του 50χρονου κατηγορουμένου ως προς την πορεία που υποστήριξε ότι ακολούθησε με το αυτοκίνητο του, μετά την υποτιθέμενη αποβίβαση του Μπάμπη στον κόμβο των ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, ο κρεοπώλης υποστήριξε ότι κατά την επιστροφή του από τον κόμβο των ΤΕΙ μετά την αποβίβαση του Μπάμπη κινήθηκε απευθείας προς ένα μίνι μάρκετ.

Όπως αναφέρεται όμως στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, «από την επισκόπηση του εν λόγω βιντεοληπτικού υλικού δεν επιβεβαιώνονται τα λεγόμενα του κρεοπώλη ως προς την απευθείας κίνηση του προς το μίνι μάρκετ, κατά την επιστροφή του από τον κόμβο ΤΕΙ όπου υποτίθεται ότι αποβίβασε τον Μπάμπη Κούτσικο, αλλά οδηγώντας το τζιπάκι του κινείται επί της οδού Ναυπάκτου με κατεύθυνση προς το super market Σκλαβενίτης ενεργώντας αριστερή ως προς την πορεία του στροφή κινούμενος προς την περιοχή “Λυομένων”».

Ακολούθως, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία ντοκουμέντο, στις 21:52 ο κρεοπώλης κινείται από την περιοχή των «Λυομένων», εισέρχεται στον οδό Ναυπάκτου και στρίβει αριστερά, κινούμενος με κατεύθυνση προς το super market Σκλαβενίτης.

Τα τρία ψέματα που τον έστειλαν στη φυλακή

Παράλληλα στη δικογραφία αναφέρονται αναλυτικά τα ψέματα αλλά και οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε ο κατηγορούμενος. Όπως προκύπτει από τον φάκελο της υπόθεσης, ο οποίος βρίσκεται στη διάθεση του protothema.gr, η πρώτη αναληθής δήλωση έχει να κάνει με το δρομολόγιο που ακολούθησε εκείνη τη νύχτα.

Δήλωσε συγκεκριμένα ότι έχοντας επιβιβάσει στο όχημα του τον Μπάμπη, οδηγώντας το τζιπάκι του και κινούμενος με κατεύθυνση προς Ευηνοχώρι, πραγματοποίησε αναστροφή στον κόμβο ΤΕΙ επιστρέφοντας, όπως δήλωσε, στο Μεσολόγγι. Το γεγονός αυτό αποδείχθηκε όμως ότι είναι ψευδές, μιας και από την επισκόπηση των καμερών προέκυψε ότι αυτός οδηγώντας το όχημα του διήλθε τελικά τον κόμβο ΤΕΙ και κινήθηκε προς Ευηνοχώρι και εν συνεχεία στην περιοχή του κάμπου Ευηνοχωρίου.

Δεύτερον δήλωσε ότι επιστρέφοντας προς Μεσολόγγι, μετά την υποτιθέμενη αποβίβαση του Μπάμπη, κινήθηκε απευθείας προς ένα κατάστημα.

Το γεγονός αυτός αποδείχθηκε ότι ήταν ψευδές αφού από τις κάμερες προέκυψε ότι ο κρεοπώλης επιστρέφοντας προς το Μεσολόγγι, αρχικά κινήθηκε προς την περιοχή των «Λυομένων» όπου παρέμεινε για 11 λεπτά περίπου και ακολούθως κινήθηκε προς το κατάστημα που δήλωσε αρχικά.

Τρίτον ο 50χρονος δήλωσε ότι ο χρόνος που πραγματοποίησε την διαδρομή Αγίου Αθανασίου, κόμβος ΤΕΙ, μίνι μάρκετ (το προαναφερθέν) χωρίς στάσεις ήταν περίπου 24 με 34 λεπτά, αντί των 10 λεπτών που αυτή πραγματοποιήθηκε παρουσία του.

Τέλος, με δεδομένη την κίνησή του πέραν του κόμβου των ΤΕΙ, αλλά και την κίνηση του προς την περιοχή «Λυομένων» όπου παρέμεινε επί 10λεπτο, συνολικά η διαδρομή από την παραλαβή του Μπάμπη μέχρι την αποχώρηση από το κατάστημα που ανέφερε, διήρκεσε 78 λεπτά.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία χαρακτηριστικά: «Οι ισχυρισμοί του αυτοί, οι συνεχώς μεταβαλλόμενες απόψεις του για το πώς εκτυλίχθηκαν τα πράγματα, η διαγραφή του ιστορικού των κλήσεων και οι αντιφάσεις στις οποίες συνεχώς υποπίπτει, δημιουργούν έκδηλες και βάσιμες αμφιβολίες για την αξιοπιστία του και την αλήθεια των λεγομένων του, ενισχύοντας παράλληλα τις ενδείξεις ενοχής του».

Ο δικηγόρος της οικογένειας Κώστας Δημόπουλος μιλώντας στο protothema.gr δήλωσε ότι «η τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου θρηνεί όπως ολόκληρη η κοινωνία από την άνανδρη δολοφονία του νεαρού Μπάμπη. Η οικογένεια η οποία στέκεται με μεγάλη αξιοπρέπεια σε όλο αυτό γνωρίζει πλέον τι έχει συμβεί στον άνθρωπό τους αφού επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας περί εγκληματικής ενέργειας.

Πηγή: protothema.gr

Από την πλευρά της μητέρας και των δυο αδερφών που εκπροσωπώ να γνωρίζετε ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αποκαλυφθούν όλα τα σκοτεινά σημεία αυτής της υποθέσεως και να οδηγηθούν και τυχόν συμμέτοχοι αυτής της αποτρόπαιας πράξης στην φυλακή».