Πέμπτη 6 Μαΐου 2021
x

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ Ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ, ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ποιες είναι οι ημερομηνίες που εκτιμάται πως θα απελευθερωθεί το λιανεμπόριο, θα ανοίξει η εστίαση και θα επανέλθουν οι μαθητές στις τάξεις.

Με τηλεοπτικό μήνυμα αύριο στις 21 ή μεθαύριο στις 22 Απριλίου, εκτιμάται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις για τον εορτασμό του Πάσχα, ενώ πρόκειται να παρουσιάσει και τον οδικό χάρτη επιστροφής σε κανονικότητα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός μέσα από το διάγγελμα θα εξηγήσει τους λόγους που μας οδηγούν σε ένα ακόμη Πάσχα στην πόλη αλλά ταυτόχρονα θα επισημάνει πως πολύ σύντομα θα δούμε «φως στον ορίζοντα» με επιστροφή στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν εκ νέου οι δραστηριότητες.

Αναλυτικότερα, το πιθανότερο είναι πως το λιανεμπόριο θα ανοίξει πλήρως με κατάργηση της υποχρέωσης για αποστολή μηνύματος, αμέσως μετά το Πάσχα δηλαδή, στις 3 Μαΐου.

Όσον αφορά την εστίαση, δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία καθώς βαρύνουσα σημασία θα έχει η εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων που θα συνεδριάσει το πρωί, το πιθανότερο θεωρείται πάντως πως το άνοιγμα θα γίνει μεταξύ 6- 10 Μαΐου.

Με βάση το παραπάνω, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου, υπολογίζεται πως θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων, με το Υπουργείο Παιδείας να επιμένει ως προς την κατεύθυνση επιστροφής όλων των μαθητών στις σχολικές τάξεις.

Σε κάθε περίπτωση ως προς το ζήτημα των σχολείων θα ληφθούν υπόψιν οι εκτιμήσεις των ειδικών καθώς τα τελευταία κρούσματα που έχουν καταγραφεί έχουν προκαλέσει ανησυχία.

Σχολεία: 1.550 θετικά δείγματα στον κορωνοϊό σε πάνω από 1 εκατ. self test (vid)

Ημερομηνία-«κλειδί» πάντως θεωρείται η 14η Μαΐου όπου και μετά την επανεκκίνηση όλων των προαναφερθέντων δραστηριοτήτων υπολογίζεται πως η χώρα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες που θα καταφθάνουν στην Ελλάδα είτε έχοντας εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό είτε με αρνητικό PCR τεστ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ