Skip to main content

Απάγκειο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρήκε το λαβωμένο «Βέλος» (φωτο+video)

Μετά το μεγάλο ρήγμα που άνοιξε στο σκαρί του εξαιτίας της θαλασσοταραχής, το ιστορικό αντιτορπιλικό πλοίο μετακινήθηκε με τη βοήθεια ρυμουλκού και έδεσε στην προβλήτα 2 του λιμανιού

Στον προβλήτα 2 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια, μετακινήθηκε το λαβωμένο από τη χθεσινή θαλασσοταραχή πλωτό μουσείο του Πολεμικού Ναυτικού, «Βέλος».

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση διάσωσης του λαβωμένου από τη θαλασσοταραχή «Βέλους» με δύτη και γερανό (φωτο+video)

Μετά το μεγάλο ρήγμα που άνοιξε στο σκαρί του, το ιστορικό αντιτορπιλικό πλοίο μετακινήθηκε στο λιμάνι ώστε να καταγραφούν οι ζημίες, να γίνει πλήρης απάντληση των υδάτων που εισέρρευσαν και να γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε ένα προστατευόμενο από τους ανέμους σημείο.

 

Το ρυμουλκό πλοίο «Dionysos Z», που κατέπλευσε χθες προς συνδρομή του «Βέλους», συμμετείχε στη μετακίνησή του στο λιμάνι. 

Υπενθυμίζεται ότι το αγκυροβολημένο πλοίο υπέστη μεγάλη σχισμή στην πρύμνη του από τις προσκρούσεις επάνω στο κρηπίδωμα της Νέας Παραλίας εξαιτίας των κυμάτων, ενώ προκάλεσε μικροφθορές σε σημείο του ξύλινου ντεκ της Νέας Παραλίας. Με το πρώτο φως της ημέρας, γερανός και δύτης βρέθηκαν στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής όπου βρισκόταν αγκυροβολημένο το ταλαιπωρημένο πλοίο για την πρώτη καταγραφή του σοβαρού πλήγματος που δέχθηκε το κήτος.