Skip to main content

Μεταμορφώνονται δεκάδες σχολικά κτήρια του δήμου Θεσσαλονίκης

Βάψιμο, μονώσεις και αντικαταστάσεις κουφωμάτων είναι μερικές από τις παρεμβάσεις που αναμένεται να γίνουν στα σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε εργασίες επισκευής και συντήρησης σε δεκάδες σχολικά κτήρια πρόκειται να προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Το λίφτινγκ, σύμφωνα με πηγές του δήμου, έχει στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον τομέα της σχολικής στέγης αλλά και τη διαμόρφωση ενός ασφαλέστερου σχολικού περιβάλλοντος.

Ήδη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο συντηρήσεων σε σχολικά κτήρια της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, ύψους περίπου 830.000 ευρώ.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανάθεση αντίστοιχου έργου και για τα σχολεία της Α΄, της Β΄ και της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, στα σχολεία προβλέπονται μεταξύ άλλων παρεμβάσεις επισκευής και συντήρησης οικοδομικού χαρακτήρα, βαφές σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, μονώσεις και αντικαταστάσεις κουφωμάτων, ανακατασκευές σε σχολικές τουαλέτες καθώς και εργασίες αναβάθμισης των αύλειων χώρων.