Skip to main content

ΕΣΘ για πορείες Πολυτεχνείου: Κατεβάστε στόρια, ανεβάστε τέντες, απομακρύνετε σκουπίδια και αυτοκίνητα

«Μέτρα ασφαλείας» προτείνει στους καταστηματάρχες του κέντρου ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, εν όψει των σημερινών πορειών για το Πολυτεχνείο

Ανακοίνωση σχετική με τα μέτρα ασφαλείας που προτείνονται να ακολουθήσουν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης εξέδωσε ο Σύλλογος με αφορμή την ημέρα εορτασμού της Επετείου του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος ενημερώνει ότι θα υπάρξουν πορείες στο κέντρο της πόλης, με επίκεντρο τα Πανεπιστήμια.

Ο Σύλλογος τονίζει ότι «με σκοπό την αποτροπή κάθε παραβατικής ενέργειας», παρακαλούνται όλοι οι καταστηματάρχες, να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των καταστημάτων τους με όλα τα ενδεδειγμένα μέσα, καθώς και για την απομάκρυνση εξωτερικά αυτών, πάσης φύσεως υλικών ή απορριμμάτων, τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν και μπορεί να προκαλέσουν σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές και φθορές.

Συγκεκριμένα, προτείνονται στα μέλη του Συλλόγου τα κάτωθι μέτρα ασφαλείας:

- Να μην βγάλουν απορρίμματα και να απομακρύνουν αυτά, αν υπάρχουν μπροστά από τα καταστήματά τους.

- Να ανεβάσουν τις τέντες των καταστημάτων τους

- Να ενεργοποιήσουν τα στόρια, ή οτιδήποτε άλλο προστατευτικό διαθέτει το κατάστημα, μετά το κλείσιμο

- Να μην κάνουν χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων τη συγκεκριμένη μέρα και, αν είναι δυνατόν, να τα απομακρύνουν από το κέντρο

Τέλος, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενημερώνει ότι οι δρόμοι θα κλείσουν στις 5μμ. και οι πορείες θα αρχίσουν στις 6μ.μ.