Skip to main content

Μέξας: Δύσκολο να πεις όχι σε μία πρόταση του ΠΑΟΚ

«Ήταν μεγάλη πρόκληση και τιμή για μένα και θα το ξανάκανα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 43χρονος προπονητής των «ασπρόμαυρων».

Για την απόφασή του να δεχθεί την πρόταση του ΠΑΟΚ αλλά και για την προοπτική που δίνει στον σύλλογο ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε στη μπασκετική εκπομπή της ιστοσελίδας «SDNA» με τίτλο «Rebound», ο Κώστας Μέξας.

Αρχικά, σε ερώτηση για την απόφαση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία σε μία περίοδο που η ομάδα κινδύνευε με υποβιβασμό, ο 43χρονος κόουτς του «Δικεφάλου» είπε: «Ήταν σε δύσκολη θέση η ομάδα, αλλά δεν θεωρώ ότι δεν είχε παιχνίδια που θα μπορούσε να κερδίσει και να πετύχει τον στόχο της παραμονής. Υπήρχε ποιότητα στο ρόστερ παρά την απώλεια του πρώτου μας σκόρερ, του Σμιθ.

Η απουσία των παιδιών με την Εθνική και οι τραυματισμοί των Σαρικόπουλου και Μπράουν, μας πήγε... πίσω και δεν δουλέψαμε στο επίπεδο που ήθελα εγώ. Και το πληρώσαμε μέσα στο παιχνίδι. Όταν έχεις πρόταση από τον ΠΑΟΚ και ειδικά στα δύσκολα, είναι ακόμα πιο δύσκολο να πεις όχι. Ήταν μεγάλη πρόκληση και τιμή για μένα και θα το ξανάκανα».

Όσον αφορά την υπόθεση παραμονή, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος είπε: «Παρά τις δύο ήττες από Ήφαιστο και περιστέρι το έργο... γύριζε, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε».

Για την πιθανή εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη στην ΚΑΕ, που είναι η επιθυμία του κόσμου του ΠΑΟΚ, ο Κώστας Μέξας κατέθεσε την άποψη του: «Ο Ιβάν Σαββίδης έχει βοηθήσει την ομάδα όπου του έχει ζητηθεί και με το παραπάνω. Αλλά στην τσέπη του και στις επιθυμίες του δεν μπορεί να κάνει κανείς κουμάντο. Όλοι θα ήθελαν να ασχοληθεί με τον μπασκετικό ΠΑΟΚ. Η ομάδα θα πρέπει να τον αναγκάσει να ασχοληθεί πιο ενεργά, να οργανωθεί σε όλα τα επίπεδα ως οργανισμός».