Skip to main content

Μια «υψηλή» ινκόγνιτο επίσκεψη....................

Στις 29 Ιανουαρίου έρχεται στην Αθήνα για τριήμερη επίσκεψη ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Άγνωστος ο σκοπός του ταξιδιού...

Την πληροφορία, καλά – καλά, δεν την γνωρίζουν ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, όμως, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Τι αναφέρει; Ότι στις 29 Ιανουαρίου έρχεται στην Αθήνα για τριήμερη επίσκεψη ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Σκοπός του ταξιδιού; Προς το παρόν δεν έχει διευκρινισθεί. Αν και τα σενάρια που έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν είναι πολλά και διάφορα. Μεταξύ άλλων, λέγεται ότι στόχος του είναι να «πείσει» την ελληνική κυβέρνηση ώστε να γίνει ένα είδος «πρεσβευτή» της στο εξωτερικό. Επικοινωνώντας την εικόνα της, με διάφορους τρόπους. Πρόκειται για μια αποστολή που αρέσει στον πρώην Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος, η αλήθεια είναι, όταν συναναστράφηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό, άλλαξε την αρχικά κακή εντύπωση που είχε για το πρόσωπό του και στο τέλος της θητείας του είχε φτάσει να συνομιλεί μαζί του σχεδόν κάθε εβδομάδα.

Σύμφωνα με το πιθανότερο σενάριο, που διακινείται αυτή τη στιγμή, ο κ. Ολάντ θα μείνει τρεις μέρες στην Αθήνα και θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα. Προς το παρόν, πάντως, όλη η πρωτοβουλία είναι στα βασικά της σημεία αδιευκρίνιστη, αλλά δεν θα αργήσει ωσονούπω να ξεκαθαρίσει.