Skip to main content

Μια νέα αποστολή – έκπληξη ετοιμάζει η Ελλάδα......

Τέλη Οκτωβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οργανώνει νέα μεγάλη αποστολή στο Παρίσι...........................................

Τέλη Οκτωβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οργανώνει νέα μεγάλη αποστολή στο Παρίσι. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, αυτή τη φορά μπορεί και να τεθεί ο ίδιος επικεφαλής μεγάλου υπουργικού κλιμακίου που θα συνοδεύεται κι από επιχειρηματίες. Ο σκοπός του ταξιδιού; Προφανής: Συναντήσεις με Γάλλους υποψήφιους επενδυτές. Ο κ. Μητσοτάκης στο τελευταίο ταξίδι του στο Παρίσι, συνοδεύονταν μόνο από την σύζυγο του Μαρέβα. Γεγονός για το οποίο δέχθηκε κριτική. Οπότε, ετοιμάζει την ρελάνς, προφανώς, αν και δεν έχει κλειδώσει ακόμα αν θα ταξιδέψει και ο ίδιος.

Ο σκοπός του συγκεκριμένου ταξιδιού, πάντως, θα είναι και πάλι ο γνωστός: Η προσέλκυση επενδύσεων. Όχι ότι δεν γίνονται, αλλά είναι ακόμα μεμονομένες, χωρίς να έχουν πάρει τη μορφή κύματος, όπως θέλει η ελληνική πλευρά. Για παράδειγμα, πρόσφατα έκλεισε ένα ακόμα deal, χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες. Αφορούσε σε ακίνητο συνολικής έκτασης 4,5 στρεμμάτων, σε προνομιακή θέση, στην περιοχή του Παλιού Φαλήρου. Αγοραστής ήταν ένα ισραηλινό fund και το τίμημα έφτασε στα 12 εκατ ευρώ. Εδώ να σημειωθεί ότι όπως έχει γράψει ξανά σχετικά η Voria.gr, Ισραηλινά επενδυτικά κεφάλαια τοποθετούνται όπου και όπως μπορούν τελευταία, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα στο κομμάτι του real estate, αλλά και των ξενοδοχείων.

Οι ευκαιρίες βλέπετε δεν λείπουν. Σύντομα δε, θα προκύψουν κι άλλες. Για παράδειγμα το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Οποιος μπει στον κόπο να διαβάσει τις ανακοινώσεις του ομίλου Πειραιώς, όπου ανήκει, θα διαπιστώσει ότι ετοιμάζεται και νέος διαγωνισμός. Που θα προκηρυχθεί πριν το τέλος του έτους!