Skip to main content

Μία νίκη πριν τη στέψη ο ΠΑΟΚ, 3-0 τη Λαμία στην Τούμπα (video)

Ο Δικέφαλος δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του όμως τα γκολ των Ενρίκε, Σάχοβ και Μπίσεσβαρ τον φέρνουν 1 τρίποντο μακριά από την κατάκτηση της κούπας

Την 24η του νίκη στο πρωτάθλημα κατέκτησε ο ΠΑΟΚ που κέρδισε με 3-0 και τη Λαμία στην Τούμπα για την 27 αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο πρωτοπόρος Δικέφαλος έφτασε τους 73 βαθμούς και χρειάζεται ακόμη μία νίκη για να στεφθεί και τυπικά πρωταθλητής Ελλάδος για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια. Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός ακολουθεί στην 2η θέση έχοντας 63 βαθμούς (διέλυσε νωρίτερα με 0-5 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο).

Την επόμενη -28η αγωνιστική- του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 19:00, ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενηθεί από την ΑΕΛ στην AEL FC Arena ενώ ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Ξάνθη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει τρόπο να απειλήσει την καλά στημένη Λαμία που στο 3' έχασε καλή ευκαιρία να προηγηθεί όταν ο Ασούμπρε σέντραρε από τα δεξιά και ο Μπαράλες ξεφεύγοντας από το μαρκάρισμα του Βαρέλα, έπιασε την κεφαλιά με τον Πασχαλάκη να εκτινάσσεται διώχνοντας σε κόρνερ.

Οι ασπρόμαυροι έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 18' όταν ο Ολιβέιρα εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Μπαράλες απομάκρυνε με κεφαλιά και ο Βαρέλα με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σαράνοφ.

Τελικά το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να προηγηθεί στο 34' καθώς μετά από ενέργεια του Μάτος στη δεξιά πτέρυγα, η μπάλα έφτασε στον Ενρίκε που σούταρε δυνατά με τον Σαράνοφ να μην μπορεί να αποκρούσει βλέποντας την να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.

Οι δύο ομάδες είχαν από μία αξιόλογη φάση μέχρι το τέλος όταν αρχικά για τους φιλοξενούμενους, ο Μπερτόγλιο εκτέλεσε φάουλ στο 37' αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη ενώ αντίστοιχα για τους γηπεδούχους στο 41', ο Πέδρο Ενρίκε έπιασε καλό σουτ αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε αρχικά και έπειτα μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 56' οι Θεσσαλονικείς έχασαν τεράστια ευκαιρία για να πετύχουν δεύτερο γκολ όταν ο Σάχοβ δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Σαράνοφ και ο Ακπόμ κατάφερε να αστοχήσει από πλεονεκτική θέση.

Το συγκρότημα του Μάκη Χάβου έφτασε κοντά σην ισοφάριση στο 58' καθώς ο Βιεϊρίνια απέκρουσε εξ επαφής πάνω στη γραμμή με το πόδι την κεφαλιά του Ασούμπρε.

Τελικά, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει δίχτυα ξανά όταν στο 78' ο Ολιβέιρα έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μπίσεσβαρ και ο Σουριναμέζος από τα αριστερά γύρισε την μπάλα προς τον Σάχοβ με τον Ουκρανό να την καρφώνει με κεφαλιά στα δίχτυα του Σαράνοφ κάνοντας έτσι το 2-0.

Το κερασάκι στην τούρτα για τους επικείμενους πρωταθλητές Ελλάδος μπήκε στο 83' καθώς από τα αριστερά ο Μίσιτς πάσαρε στον Μπίσεσβαρ που ξεπέρασε το μαρκάρισμα του Ασίγκμπα και με ωραίο σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σαράνοφ για το τελικό 3-0.

Η καλύτερη φάση για τη Λαμία καταγράφηκε στο 86' όταν ο Μπλάζιτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Πασχαλάκη και πάσαρε στον Μπερτόγλιο όμως το σουτ του Αργεντινού πέρασε εκτός εστίας.

Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε για ένα τέταρτο γκολ όταν ο Βιεϊρίνια βρήκε με ωραία μπαλιά τον Ολιβέιρα που έκανε εντυπωσιακό τακουνάκι-πάσα προς τον Σάχοβ που με τη σειρά του πάσαρε στον Ελ Καντουρί αλλά το σουτ του Μαροκινού μεσοεπιθετικού έφυγε άουτ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάχοβ, Ολιβέιρα, Ενρίκε (Mίσιτς 73'), Πέλκας (Ελ Καντουρί 59'), Μπίσεσβαρ, Ακπόμ (Σβιντέρσκι 64').

Λαμία (Χάβος): Σαράνοφ, Βάντερσον, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Ασίγκμπα (Καραγκούνης 84'), Δημούτσος, Μπεχαράνο (Mπλάζιτς 64'), Ρόμανιτς, Μπερτόγλιο, Ασούμπρε, Μπαράλες (Τσούκαλος 74').

Δείτε εδώ την παρακάμερα του αγώνα