Skip to main content

Αποκαταστάθηκε στο πάρκο της ΧΑΝΘ ο ανδριάντας του Ίωνα Δραγούμη (vid)

Ο ανδριάντας, φιλοτεχνημένος το 1992 από τον γλύπτη Γιάννη Παππά, βρισκόταν στην πλατεία Μακεδονομάχων, ωστόσο είχε απομακρυνθεί.

 

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η τελετή αποκατάστασης του ανδριάντα του Ίωνα Δραγούμη στο πάρκο της ΧΑΝΘ απέναντι από το Βασιλικό Θέατρο, με πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο ανδριάντας, φιλοτεχνημένος το 1992 από τον γλύπτη Γιάννη Παππά, βρισκόταν στην πλατεία Μακεδονομάχων, ωστόσο είχε απομακρυνθεί λόγω των έργων του μετρό, όπως και οι άλλες προτομές Μακεδονομάχων που μεταφέρθηκαν και αυτές προσωρινά στο πάρκο Τσιρογιάννη.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρθηκε στον αγώνα του αδίκως δολοφονηθέντα Ίωνα Δραγούμη για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.



Στο ίδιο μήκος κύματος ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, που, αναφερόμενος στον Ίωνα Δραγούμη, έκανε λόγο για έναν άνθρωπο-σύμβολο του αγώνα για τη Μακεδονία.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης και Δημήτρης Κούβελας, η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντώνιου, ο δήμαρχος Αμπελόκηπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και αξιωματούχοι.