Skip to main content

Μια πυκνή ατζέντα για τον Αλέξη Τσίπρα το καλοκαίρι

Ο Έλληνας πρωθυπουγός θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει πρόγραμμα συναντήσεων με Κινέζους

Στην Ελλάδα βρέθηκε ξανά, προ τριών ημερών και ενώ η χώρα έβγαινε στις αγορές μετά από τρία χρόνια, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί. Όπως μαθαίνουμε, ενημέρωσε το Μέγαρο Μαξίμου για το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες, αλλά και στο Βερολίνο, για το ελληνικό ζήτημα, ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό, κατά τη συνάντηση τους, να προχωρά μπροστά, αλλά με μικρά και προσεκτικά βήματα.

Το πιο πιθανό είναι ότι αμέσως μετά αναχώρησε για τις καλοκαιρινές του διακοπές κάπου στο Αιγαίο, αλλά προφανώς ήθελε να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Πιο ενδιαφέρουσα πάντως αποδεικνύεται εκ των υστέρων η επίσκεψη ενός άλλου κοινοτικού αξιωματούχου. Ο λόγος για τον επίτροπο Προυπολογισμού, Γκίντερ Έντιγκερ. Ο εν λόγω, έχει τη φήμη του σκληρού. Και οι πληροφορίες επιμένουν ότι το απέδειξε, κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε στην Αθήνα, κατά την παραμονή του εδώ.

Στο μεταξύ, η τελευταία εξέλιξη από το μέτωπο των προγραμματισμένων επισκέψεων αναφέρει ότι μπορεί και να μην είναι τελικά τόσο σίγουρη η έλευση του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν. Κανονικά ήταν να έρθει στις 7 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και να συναντηθεί με τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, επρόκειτο να συνοδεύεται από μεγάλη ομάδα Γάλλων επιχειρηματιών και επικεφαλείς εταιριών. Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα έρθει τότε, αλλά ενδεχομένως να πάει γι΄αργότερα.

Για την ιστορία πάντως θα πρέπει να αναφερθεί ότι δύο μέρες μετά, στις 9 Σεπτεμβρίου, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα κάνει τα εγκαίνια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί υπάρχει πρόγραμμα συναντήσεων με Κινέζους. Ως γνωστόν, η Κίνα, θα είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή Εκθεση.