Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022
x

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ: ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Για την υπηρεσία του προσωπικού βοηθού που θα εφαρμοστεί πιλοτικά στην Αττική, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι έχουν ήδη συμπληρωθεί 1.800 αιτήσεις.

Από τον Νοέμβριο τίθεται σε εφαρμογή δύο νέες υπηρεσίες για τα άτομα με αναπηρία: του προσωπικού ιατρού και κάρτας αναπηρίας, ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Για την υπηρεσία του προσωπικού βοηθού, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά στην Αττική, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι έχουν ήδη συμπληρωθεί 1.800 αιτήσεις συμμετοχής από άτομα με αναπηρία, ενώ περίπου 2.000 άτομα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να εργαστούν ως προσωπικοί βοηθοί.

Για τους προσωπικούς βοηθούς η υφυπουργός διευκρίνισε ότι θα χρειαστεί λευκό ποινικό μητρώο και μία εκπαίδευση, χωρίς να απαιτείται εμπιερία ή εξειδίκευση.

Για την ψηφιακή κάρτα αναπηρίας, η κα Μιχαηλίδου εξήγησε ότι μία υπηρεσία που έχει θεσπιστεί από το 1996, τίθεται επιτέλους σε εφαρμογή από το Νοέμβριο. Η κάρτα θα είναι ψηφιακή και θα πιστοποιεί το ποσοστό αναπηρίας του ατόμου που τη φέρει, απαλάσσοντας το από την υποχρέωση να περνά διαρκώς από επιτροπές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ