Skip to main content

Μιχαηλίδου: Αυξάνεται το επίδομα ανεργίας ανάλογα με τις εισφορές του εργαζομένου (video)

Στόχος του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την ίδια, είναι να αυξηθεί η ανταποδοτικότητα και η δικαιοσύνη στο επίδομα ανεργίας

Για την αύξηση του επιδόματος ανεργίας, αλλά και τις αναπηρικές συντάξεις,αλλά και τη βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Εργασίας  μίλησε η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υπουργός ανέφερε πως το επίδομα ανεργίας αυξάνεται ανάλογα με τις εισφορές των εργαζομένων. «Αυτό ξεκινάει από μία αδικία. Ένας πολίτης μπορεί να δουλεύει 15 χρόνια με ένα μισθό παραδείγματος χάρη 1.500 ευρώ, θα πάρει ίδιο επίδομα ανεργίας με έναν άλλο πολίτη που μπορεί να δουλεύει 2 χρόνια με κατώτατο μισθό. Είναι λογικό το επίδομα να γίνει πιο ανταποδοτικό, δηλαδή να είναι μία ανταπόδοση σε σχέση με τα χρόνια που δουλεύεις και που εισφέρεις στο ταμείο».

Στόχος του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την ίδια, είναι να αυξηθεί η ανταποδοτικότητα και η δικαιοσύνη στο επίδομα ανεργίας, καθώς και να υπάρξει ενοποίηση των επιδομάτων ανεργίας. Όπως τόνισε η υπουργός, το υπουργείο εργάζεται στο να δοθεί εντός του 2024 το αυξημένο επίδομα ανεργίας κλιμακωτλα σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου σχολίασε την βομβίστική επίθεση στο υπουργείο Εργασίας το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.  «Το σαββατοκύριακο βρισκόμασταν εκεί ώστε να βοηθήσουμε, γιατί η ζημιά ήταν μεγάλη. Η γ.γ. του υπουργείου είχε φύγει μισή ώρα πριν την έκρηξη. Θα μπορούσε να ήταν κόσμος μέσα. Ήμουν εκεί από την πρώτη στιγμή να δω ποιες ήταν οι ζημιές, πώς θα ανοίγαμε τη Δευτέρα. Ήταν σχεδόν 24 ώρες οι εργασίες. Ήταν πολύ εύκολο να υπάρχει κάποιο θύμα, όλοι οι Αθηναίοι ήταν σε κίνδυνο», είπε.