Skip to main content

Μιχαηλίδου: Ιατροφαρμακευτική κάλυψη για ΑμεΑ και ανήλικα τέκνα και στον ιδιωτικό τομέα παρά τις οφειλές (video)

Κανένας Έλληνας χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη στον δημόσιο τομέα, ανέφερε

Την παροχή ασφαλιστικής ικανότητας  σε ΑμεΑ και ανήλικα τέκνα και στον ιδιωτικό τομέα της υγείας ακόμα και αν έχουν μη ρυθμισμένες ασφαλιστικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως διευκρίνισε η κ. Μιχαηλίδου, οι παραπάνω κατηγορίες όχι μόνο θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο δημόσιο τομέα, αλλά και στα ιδιωτικά διαγνωστικά.

Όλοι οι άλλοι επαγγελματίες και αγρότες με μη ρυθμισμένες οφειλές από την 1η Μαρτίου 2023, εφόσον δεν έχουν ρυθμίσει ή εξοφλήσει εφάπαξ έως 29 Φεβρουαρίου 2024 τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στα ταμεία, θα χάσουν την ασφαλιστική ικανότητα τους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά όχι στο δημόσιο.  

«Όλοι οι Έλληνες θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη στα δημόσια νοσοκομεία και θα μπορούν να συνταγογραφούνται και για συνταγές εκτέλεσης στα ιδιωτικά φαρμακεία” τόνισε η υπουργός και σημείωσε ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα που όλοι οι Έλληνες έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ανεξαρτήτως του αν έχουν πληρώσει ή ρυθμίσει τα χρέη τους. “Αλλά πηγαίνουμε στην προ Covid εποχή όπου οι συμπολίτες μας που δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους ή που δεν πληρώνουν τελείως τα χρέη τους, δεν θα έχουν την κάλυψη σε ιδιώτες γιατρούς» εξήγησε.

 

Πηγή: ΕΡΤ