Skip to main content

Μήλος: Βυθίστηκε θαλαμηγός - Σώοι και οι 18 επιβαίνοντες

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τη διάσωση των 18 επιβαινόντων που βρίσκονται στη θάλασσα - Πνέουν άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.

Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό, λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Πέμπτης, έπειτα από ειδοποίηση για βύθιση θαλαμηγού υπό αγγλική σημαία στη Μήλο, στην οποία επέβαιναν 18 άνθρωποι.

Το ακριβές σημείο του ατυχήματος εντοπίζεται στα 16 μίλια βορειοδυτικά του νησιού, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και οι 18 επιβαίνοντες βρέθηκαν στη θάλασσα. Η επιχείρηση περισυλλογής των ανθρώπων που βρίσκονταν στο σκάφος έχει ξεκινήσει με το επιβατηγό πλοίο Sea Jet 2.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές ομάδες διάσωσης, τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο παραπλέοντα πλοία, ένα ιδιωτικό σκάφος, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τη διάσωση των 18 επιβαινόντων που βρίσκονται στη θάλασσα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, Νίκου Κοκκάλα, που μίλησε στην ΕΡΤ, οι ίδιοι οι επιβαίνοντες εξέπεμψαν σήμα κινδύνου και ανέφεραν ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους. 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ένας άνδρας 58 ετών με θλαστικό επιφανειακό τραύμα στο κεφάλι, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μήλου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και υποβάλλεται σε περαιτέρω εξετάσεις. Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Ταυτόχρονα, στο Κέντρο Υγείας Μήλου μεταβαίνουν για προληπτικό έλεγχο και οι υπόλοιποι 17 ναυαγοί.

Σημειώνεται ότι προς το παρόν, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα δεν έχουν διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου της Μήλου, Μανώλη Μικέλη στο protothema.gr «επρόκειτο για μια θαλαμηγό και τα άτομα είναι 18 στον αριθμό». «Σπεύδουν σκάφη για να περισυλλέξουν τους ναυαγούς, ενώ στο σημείο υπάρχει και ελικόπτερο, καθώς και σκάφη του λιμενικού. Το συμβάν έχει γίνει μεταξύ Αντιμήλου και Φαλκονέρας», σημείωσε επιπλέον.

Πηγή: protothema.gr