Skip to main content

Μίνι καραντίνα πριν από την επανέναρξη της Bundesliga

Οι παίκτες υπεβλήθησαν στα απαραίτητα τεστ για τον ιό και, όπως όλα δείχνουν, σε πέντε ημέρες τα πάντα θα είναι έτοιμα για ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο.

Αντίστροφα για την επιστροφή στα γήπεδα, που έχει προγραμματισθεί για το προσεχές Σάββατο μετρούν οι γερμανικές ομάδες με τη Bundesliga να ετοιμάζεται να γίνει το πρώτο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που θα επαναρχίσει μετά τη δίμηνη διακοπή λόγω του κορωνοϊού.

Οι παίκτες υπεβλήθησαν στα απαραίτητα τεστ για τον ιό και, όπως όλα δείχνουν, σε πέντε ημέρες τα πάντα θα είναι έτοιμα για ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Οι αποστολές των ομάδων θα περάσουν μία μίνι καραντίνα, ενώ οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό στις εξέδρες και στους χώρους του γηπέδου, εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο.

Αρκετοί σύλλογοι, όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Μπορούσια Ντόρτμουντ και η Βόλφσμπουργκ, επέλεξαν ξενοδοχεία στις πόλεις τους για να μειώσουν τους χρόνους ταξιδιού σε χώρους προπόνησης και αεροδρόμια για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου.

Άλλοι, όπως η Σάλκε, που θα παίξει με την Ντόρτμουντ στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ, αλλά και η Γκλάντμπαχ, χρησιμοποιούν τα ξενοδοχεία που διαθέτουν στο στάδιο τους.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν και η Ουνιόν Βερολίνου έχουν εγκατασταθεί σε πιο απομονωμένα ξενοδοχεία στην ύπαιθρο, όπως και η ουραγός Πάντερμπορν, η αποστολή της οποίας έχει καταλύσει σε μία κοντινή πόλη που φημίζεται για τις ιαματικές πηγές της.

Οι παίκτες και τα μέλη των επιτελείων φορούσαν προστατευτικές μάσκες, καθώς αναχώρησαν για τα ξενοδοχεία, όπου θα πρέπει να συνηθίσουν σε μία νέα πραγματικότητα. Η απόσταση μεταξύ τραπεζιών σε ομαδικά γεύματα και δείπνα θα γίνει καθημερινότητα, όπως και τα μονόκλινα δωμάτια, όπου οι παίκτες θα φτιάξουν τα δικά τους κρεβάτια για να μειώσουν την περιττή επαφή με άλλους ανθρώπους.

Τα σχέδια για επανεκκίνηση, ωστόσο, υπέστησαν πλήγμα το Σάββατο, καθώς ολόκληρη η ομάδα της Ντιναμό Δρέσδης (Β΄ κατηγορία) τοποθετήθηκε σε καραντίνα δύο εβδομάδων μετά από δύο κρούσματα κορωνοϊού, στις τάξεις της.

«Περιμέναμε ότι το υπόλοιπο αυτής της σεζόν δεν θα κυλήσει χωρίς προβλήματα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ντόρτμουντ, Χανς Γιόακιμ Βάτσκε, και πρόσθεσε: «Αυτές οι δοκιμές και τα αποτελέσματα είναι επίσης ένα σημάδι της διαφάνειάς μας».

Οι διοργανωτές θέλουν να ολοκληρωθεί η χρονιά μέχρι τις 30 Ιουνίου και για τον σκοπό αυτό κατήρτισαν ένα αυστηρό πρωτόκολλο για τις προπονήσεις και τους αγώνες, γεγονός που βοήθησε καταλυτικά, έτσι ώστε η κυβέρνηση να «ανάψει το πράσινο φως» για την επανέναρξη.