Skip to main content

Μήνυμα Δένδια προς Τουρκία μετά τη συνάντηση με Χριστουδουλίδη

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου συναντήθηκαν στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για ζητήματα που αφορούν κυρίως τις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Την ανάγκη να συνεργαστεί η Τουρκία για την επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη.

Κατά τη συζήτηση που περιλάμβανε πολλά θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική των δύο χωρών, τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στο Αιγαίο. Θα ακολουθήσει μάλιστα και δεύτερη συνάντηση στο πλαίσιο της υπουργικής εβδομάδας στην έδρα του όπου θα συμμετέχει και ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών

«Παρά τη συνεχή εποικοδομητική στάση την οποία τηρεί η Κυπριακή Δημοκρατία, η Τουρκία δεν τηρεί μία ανάλογη αντιμετώπιση, δεν βοηθάει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας μετά το τέλος της συνάντησης.

Μάλιστα επισήμανε πως εφόσον ολοκληρωθούν κανονικά υ συναντήσεις Μητσοτάκη-Ερντογάν και του ιδίου με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, «η ελληνική πλευρά θα θέσει ξεκάθαρα προς την Τουρκία την ανάγκη δικής της συνεργασίας στο πλαίσιο της επανέναρξης των συνομιλιών. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, η Τουρκία οφείλει να αντιληφθεί ότι αυτό είναι το ευρωπαϊκό πλαίσιο επίλυσης των διαφορών».