Skip to main content

Mirror: Χειρότερη του αναμενόμενου η υγεία του Καρόλου - Σχέδια για τη διαδοχή του

Ο τύπος του καρκίνου δεν έχει γνωστοποιηθεί αλλά εντοπίστηκε νωρίς και ο βασιλιάς υποβάλλεται έκτοτε σε «συστηματικές θεραπείες»

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τη διαδοχή του, προκαλώντας φόβους ότι η διάγνωση του καρκίνου του μπορεί να είναι «πιο σοβαρή από ό,τι μας έχουν αφήσει να πιστεύουμε».

Συγκεκριμένα, νωρίτερα αυτό το μήνα αποκαλύφθηκε ότι ο Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, αφού εισήχθη στο νοσοκομείο εξαιτίας άλλου προβλήματος υγείας.

Ο τύπος του καρκίνου δεν έχει γνωστοποιηθεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε νωρίς και ο βασιλιάς υποβάλλεται έκτοτε σε «συστηματικές θεραπείες».

«Ο Βασιλιάς Κάρολος γνωρίζει για την κατάσταση της υγείας του. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι στο κατώφλι της διαδοχής. Ο μονάρχης ελπίζει να παραμείνει σε μια σχετικά καλή κατάσταση, ώστε να παραδώσει το στέμμα σε ηλικία 80 ετών. Ωστόσο, ίσως ξεκινήσουν οι διαδικασίες αυτές πολύ νωρίτερα, καθώς ο τύπος καρκίνου του είναι πολύ πιο επικίνδυνος και επιθετικός από ό,τι πίστευαν οι γιατροί αρχικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βασιλικός εμπειρογνώμονας και συγγραφέα Τομ Κουίν μιλώντας στην εφημερίδα Mirror.

Σύμφωνα με τον Τομ Κουίν, ο Κάρολος ήδη προετοιμάζει τον πρωτότοκο γιο του, πρίγκιπα Γουίλιαμ για διάδοχό του, ωστόσο αυτό κρατείται επτασφράγιστο μυστικό από τον δευτερότοκο γιο του, πρίγκιπα Χάρι. "Ο σχεδιασμός της διαδοχής είναι άκρως απόρρητος και κανείς δεν εμπιστεύεται τον Χάρι να συμμετέχει σε αυτόν για τον απλούστατο λόγο ότι αν νιώσει ότι τον προσβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο ή ότι δεν του δίνουν αυτό που πιστεύει ότι του αξίζει, θα τρέξει κατευθείαν στα μέσα ενημέρωσης", ανέφερε ο Κουίν.

Πηγή: ΑΠΕ