Skip to main content

Μητέρα ομήρου της Χαμάς: Ικετεύω τον κόσμο να μου δώσουν πίσω το μωρό μου

Συνέντευξη Τύπου από τη μητέρα της 21χρονης Γαλλοϊσραηλινής που κρατείται όμηρος από τη Χαμάς

Η μητέρα της Μία Σεμ, Γαλλοϊσραηλινής ομήρου της Χαμάς, ικέτευσε σήμερα «τους ηγέτες του κόσμου» για την απελευθέρωση της κόρης της, η οποία απήχθη στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ από μαχητές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

«Ζητώ από τους ηγέτες του κόσμου η κόρη μου να μας δοθεί πίσω στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, όπως και οι άλλοι όμηροι. Ικετεύω τον κόσμο να μου δώσουν πίσω το μωρό μου», είπε η μητέρα της Μία, η Κερέν Σεμ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τελ Αβίβ.

Διαβάστε σχετικά - Η Χαμάς δημοσίευσε το πρώτο βίντεο με όμηρο από το Ισραήλ – «Είμαι η Μία, πάρτε με από εδώ»

Η Κερέν Σεμ σημείωσε, σχετικά με βίντεο που δημοσιοποίησε η Χαμάς χθες, Δευτέρα, το βράδυ στο οποίο παρουσιάζεται η κόρη της, ότι «το βρήκε την ίδια ώρα με τον υπόλοιπο κόσμο χωρίς να έχει προηγηθεί επαφή με την κυβέρνηση» του Ισραήλ.

 

«Προσπαθώ να μη σκέφτομαι μια εισβολή», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην πιθανότητα χερσαίας εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος έχει συγκεντρώσει στρατεύματα κοντά στον παλαιστινιακό θύλακο, «αλλά μόνο την κόρη μου. Ξέρω ότι χρειάζεται ιατρική φροντίδα», πρόσθεσε.

Μέχρι τότε «δεν ήξερα αν ήταν ζωντανή ή νεκρή. Υπήρχε μια φήμη ότι είχε τραυματιστεί στον ώμο ή στο πόδι. Τραυματίστηκε στο χέρι. Χειρουργήθηκε. Δείχνει τρομοκρατημένη. Λέει ό,τι της λένε να πει. Ανησυχώ πολύ γι’ αυτήν», συνέχισε.

«Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Σκέφτομαι ότι θα τους φροντίζουν», πρόσθεσε.

Στο βίντεο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα η νεαρή γυναίκα παρουσιάζεται ξαπλωμένη να λαμβάνει ιατρική φροντίδα στο χέρι της.

«Αυτή η τρομοκρατική επίθεση έγινε στο Ισραήλ. Αύριο αυτό θα γίνει στη Γαλλία και μεθαύριο στις ΗΠΑ. Εχουμε να κάνουμε με έναν στυγνό εχθρό. Ο κόσμος πρέπει να ενωθεί για να ελευθερώσει τους κρατούμενους», επέμεινε.

«Τώρα αυτή βρίσκεται στη Γάζα, δεν είναι η μόνη, υπάρχουν πολλοί ενήλικες, παιδιά, μωρά, επιζώντες του Ολοκαυτώματος, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όλοι μαζί οφείλουμε να σταματήσουμε αυτήν την τρομοκρατία», είπε ακόμη.

Οι ισραηλινές Αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι 199 όμηροι απήχθησαν από τη Χαμάς, η οποία έδωσε, αργά το βράδυ της Δευτέρας, στη δημοσιότητα, το πρώτο βίντεο με την Ισραηλινή όμηρο.