Skip to main content

Μητρόπολη Λάρισας: Θρασύτατη διαστροφή των λόγων του Μητροπολίτη τα περί θορύβου για Τέμπη

Φυσικά και δικαιούνται να μιλήσουν οι συγγενείς των θυμάτων, είναι άλλωστε υποχρέωσή τους στη μνήμη των δικών τους ανθρώπων, σημειώνει η Μητρόπολη

Για «θρασύτατη διαστροφή των λόγων» του Μητροπολίτη Λάρισας Ιερώνυμου κάνει λόγο η ανακοίνωση της Μητρόπολης της θεσσαλικής πόλης, διαψεύδοντας έτσι δημοσιεύματα που αναφέρονται στον ιεράρχη να λέει ότι καλεί τους συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών να σιωπήσουν.

Όπως αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση, «κάλεσε να σιωπήσουν όλους αυτούς που, χωρίς σεβασμό και προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την μνήμη των θυμάτων, πορεύονται με μόνο κριτήριο το δικό τους συμφέρον εκμεταλλευόμενοι το όλο γεγονός. Όσοι ξέρουν ελληνικά και άκουσαν την πλήρη δήλωση, κατάλαβαν πολύ καλά τι ήθελε να πει ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος διαμαρτύρεται γιατί κάποια κανάλια αναμετέδωσαν τις δηλώσεις του περικεκομμένες», ενώ σημειώνει πως «φυσικά και δικαιούνται να μιλήσουν οι συγγενείς των θυμάτων, είναι άλλωστε υποχρέωση τους στη μνήμη των δικών τους ανθρώπων, που πλέον είναι και δικοί μας, καθώς από τον τόπο μας έφυγαν για τον ουρανό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αισθήματα βαθύτατης θλίψης για την θρασύτατη διαστροφή των λόγων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, αναγκαζόμαστε να προβούμε στην διάψευση των δημοσιευμάτων τα οποία παρουσιάζουν τον Μητροπολίτη να συνιστά στους συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών να σιωπήσουν.

Η παρότρυνση του Σεβασμιωτάτου να σιωπήσουν, απευθυνόταν προς όλους αυτούς οι οποίοι έκαναν σπέκουλα πάνω στην θλίψη των συγγενών και στην μνήμη των θυμάτων. Σε όλους αυτούς που απλά σπεύδουν να ταράξουν με ανεύθυνες δηλώσεις τον πόνο των συγγενών και της τοπικής μας κοινωνίας. Σε κάθε περίπτωση κάλεσε να σιωπήσουν όλους αυτούς που, χωρίς σεβασμό και προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την μνήμη των θυμάτων, πορεύονται με μόνο κριτήριο το δικό τους συμφέρον εκμεταλλευόμενοι το όλο γεγονός. Όσοι ξέρουν ελληνικά και άκουσαν την πλήρη δήλωση, κατάλαβαν πολύ καλά τι ήθελε να πει ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος διαμαρτύρεται γιατί κάποια κανάλια αναμετέδωσαν τις δηλώσεις του περικεκομμένες.

Φυσικά και δικαιούνται να μιλήσουν οι συγγενείς των θυμάτων, είναι άλλωστε υποχρέωση τους στη μνήμη των δικών τους ανθρώπων, που πλέον είναι και δικοί μας, καθώς από τον τόπο μας έφυγαν για τον ουρανό.

Ο Σεβασμιώτατος δεν θα πάψει πότε να προσεύχεται για τα θύματα της ανθρώπινης αμέλειας και αδιαφορίας, καθώς αυτό είναι το πρώτιστο καθήκον του, αντιπαρερχόμενος τη μικροπρέπεια όσων, μέσα από τη διαστροφή των λόγων του, θεώρησαν ότι βρήκαν ευκαιρία να τον πλήξουν προσωπικά. Σε απάντηση τους μια μόνο λέξη: «Ντροπή!»».