Skip to main content

Μητρόπολη Σερρών για παραχώρηση κτηρίων από το στρατόπεδο Παπαλουκά: Θα αναμείνουμε την έκβαση του θέματος

Μητρόπολη Σερρών για παραχώρηση κτηρίων από το στρατόπεδο Παπαλουκά: Θα αναμείνουμε την έκβαση του θέματος

Στο θέμα που δημιουργήθηκε μετά την απόφαση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας να της παραχωρηθούν δύο κτήρια του πρώην στρατοπέδου «Παπαλουκά» τοποθετείται με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του ΤΕΘΑ προκάλεσε αντιδράσεις στη δημοτική αρχή και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού σύμφωνα με τον δήμαρχο Σερρών, το συγκεκριμένο πρώην στρατόπεδο ανήκει στον δήμο.

Διαβάστε: Χαμός στις Σέρρες για «ιερή παραχώρηση» κτηρίων στρατοπέδου από το ΤΕΘΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας είναι:  

«Η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης με αίσθημα βαθιάς αγάπης και ειλικρινούς σεβασμού στο ποίμνιό της, ζήτησε από πενταετίας τουλάχιστον από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας τη παραχώρηση κατά χρήση άνευ χρηματικού ανταλλάγματος δύο εγκαταλελειμμένων κτιρίων εκ του πρώην Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ» στην πόλη των Σερρών με μοναδικό σκοπό την με δικές της αποκλειστικά δαπάνες και φροντίδα επισκευή και χρησιμοποίησή τους, για τη λειτουργία Παιδικού Σταθμού, επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας και κυρίως με σκοπό την δωρεά φροντίδα παιδιών των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών. Ο κάθε καλόπιστος άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί τον προφανή σκοπό της ανωτέρω ενέργειας. Τα κτίρια ζητήθηκαν για να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικώς για τον ανωτέρω φιλανθρωπικό σκοπό ενώ τα λειτουργικά έξοδα (συντήρησης, επισκευών, κλπ) θα καλυφθούν με μέριμνα και με δαπάνες της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης. Το εν λόγω αίτημα εγκρίθηκε με απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και πρόκειται να υλοποιηθεί με την υπογραφή συμβάσεως μεταξύ του Τ.ΕΘ.Α. και της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης. Πλην όμως, μετά την έκδοση της ανωτέρω αποφάσεως, που υπογράφουν οι κ. κ. Υπουργοί Εθνικής Αμύνης και Οικονομικών, όπως και ο κ. Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α. και λοιποί επιτελείς, ο κ. Δήμαρχος Σερρών αμφισβητεί δημοσίως τη νομιμότητα της ανωτέρω αποφάσεως του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) υποστηρίζοντας ότι το Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ» ανήκει στο Δήμο Σερρών και προαναγγέλλει την προσφυγή στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Κατόπιν όλων των ανωτέρω, με σεβασμό πάντοτε στη νομιμότητα, με αταλάντευτη πιστότητα στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας και με διάθεση συνεργασίας πάντοτε επ’ ωφελεία του Σερραϊκού λαού και μάλιστα των ασθενεστέρων οικονομικώς συνανθρώπων μας, θα αναμείνουμε την έκβαση κατά τα ανωτέρω του θέματος που δημιουργήθηκε όχι ασφαλώς με υπαιτιότητα της τοπικής μας Εκκλησίας».