Skip to main content

Μητροπολίτης Κέρκυρας: Βγάλτε άδεια άσκησης και ελάτε να κοινωνήσετε

Ανοιχτούς προτίθεται να αφήσει τους υπ' ευθύνη του Ιερούς Ναούς ο Μητροπολίτης της Κέρκυρας, αγνοώντας τη νομοθεσία της κυβέρνησης.

Μετά τον μητροπολίτη Κυθήρων που προ ημερών πραγματοποίησε ανοιχτή Θεία Λειτουργία παρά τις απαγορεύσεις συνωστισμού για τον κορωνοϊό, ένας ακόμα ιεράρχης έρχεται σε σύγκρουση με την κυβέρνηση καλώντας το ποίμνιό του να προσέλθει κανονικά στους ναούς και να συμμετέχει στη Θεία Κοινωνία.

Ο λόγος για τον μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο, που κατά τη Δοξολογία του Ευαγγελισμού την 25η Μαρτίου κάλεσε τους πιστούς να προσέλθουν στους Ιερούς Ναούς και να κοινωνήσουν.

Μάλιστα ως τρόπο για να παρακάμψουν τον περιορισμό στην κυκλοφορία ο μητροπολίτης προέτρεψε οι πιστοί να εκδώσουν  έγγραφο κίνησης στο οποίο να αναφέρουν ότι βγαίνουν για άσκηση αλλά στην πραγματικότητα, να πηγαίνουν στις εκκλησίες για να λάβουν τη Θεία Κοινωνία.

Στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης επισήμανε ότι ο περιορισμός μετακίνησης «είναι μια πρόβα παγκόσμιας δικτατορίας», δηλώνοντας ότι ο ίδιος θα ανοίξει κανονικά τους ναούς για τους πιστούς.