Skip to main content

Μητροπολίτης Πειραιώς: Εάν αγαπάμε τα παιδιά των ομόφυλων, δεν θα τα βαπτίζουμε - Αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι αμαρτία

Μύδροι Σεραφείμ για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία μετά το κυριακάτικο κήρυγμα στην εκκλησία

Μετά από την ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου ότι διαφωνεί με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, διαβάστηκε σήμερα Κυριακή στους ναούς της χώρας η εγκύκλιος που εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του εκκλησιαστικού οργάνου.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι "Η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί τον ‘ομοφυλοφιλικό γάμο”", αλλά και ότι με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια προωθείται η κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και η μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα. "Όλα αυτά η Εκκλησία δεν μπορεί να τα αποδεχτεί γιατί θα προδώσει την αποστολή της".

Αν και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ξεκαθαρίζουν στο κείμενο ότι "η Εκκλησία ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται", σημειώνουν ταυτόχρονα ότι η Εκκλησία "έχει ιδιαίτερο λόγο που πρέπει να γίνει σεβαστός".

Σε ένα ακόμη πύρινο κήρυγμά του μετά την ανάγνωση της εγκυκλίου, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, έκανε λόγο για "τεκτονισμό" και "Καμπάλα", ενώ αναφέρθηκε και σε οργανωμένο σχέδιο των ομοφυλόφιλων προκειμένου να προωθήσουν τους εαυτούς τους.
Σε δηλώσεις του αργότερα στις κάμερες, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ανέφερε: "Εάν αγαπάμε τα παιδιά, δεν θα τα βαπτίζουμε, γιατί; Για να τους δώσουμε την δυνατότητα να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι αμαρτία, είναι κακό. Για την εκκλησία είναι θανάσιμη διαγωγή, άρα λοιπόν τα παιδιά να μην επαναλάβουν τα λάθη των κηδεμόνων τους και να μην γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλα" είπε και πρόσθεσε: "Είμεθα υπέρ του υγιούς ερωτισμού, είμαστε υπέρ του ερωτισμού που λέει ο Θεός: αγάπη, άνδρας και γυναίκα".

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο MEGA, ο πατέρας Σεραφείμ από τον ιερό ναό Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης ανέφερε ότι "Ομόφυλος είναι αυτός που είναι από την ίδια φυλή. Δεν έχουμε θέμα γάμου ομοφύλων γιατί αυτό συμβαίνει, αλλά ομοφυλοφίλων. Σήμερα διαβάστηκε η εγκύκλιος που η ιερά Σύνοδος επίκαιρα, μπροστά σε αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, ενημερώνει το πλήρωμα της Εκκλησίας και ζητά από τον λαό να είναι έτοιμος να αντισταθεί στην πράξη με αυτά τα οποία η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει".
"Να αλλάξουμε τη ροή του ηλίου, αυτό μας λέει η κυβέρνηση. Να αντισταθεί με το πρώτο του όπλο που είναι η προσευχή. Μόνοι τους αφορίζονται", συμπλήρωσε, ενώ για το θέμα της βάφτισης ήταν κατηγορηματικός: "Δεν θα το βαπτίσουμε γιατί ο νηπιοβαπτισμός ήρθε στην Εκκλησία ως επιλογή και απαίτηση της χριστιανικής οικογένειας. Δεν ήρθε ως επιβολή της Εκκλησίας. Βαφτίζονται τα νήπια γιατί έχουμε χριστιανικές οικογένειες".

Πηγή: The Toc