Skip to main content

Μητσοτάκης: Απαραίτητη παρέμβαση το Fly Over - Ζητώ χρόνο και κατανόηση, αλλιώς τίποτα δεν θα αλλάξει στη Θεσσαλονίκη

Επιτέλους γίνεται πράξη το μετρό Θεσσαλονίκης που θα αλλάξει τη ζωή των κατοίκων, έτοιμες οι μελέτες για την επέκταση προς τις βορειοδυτικές συνοικίες, είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 87ης ΔΕΘ

Κατανόηση και χρόνο από τους Θεσσαλονικείς για την ταλαιπωρία που θα φέρουν τα έργα κατασκευής του Fly Over, της υπέργειας περιφερειακής αρτηρίας, ζήτησε το βράδυ του Σαββάτου κατά την ομιλία του από την 87η ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ξεκινάει τον Νοέμβριο ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος χωρίς διόδια στην Ελλάδα, το Fly Over. Ναι, θα φέρει κάποια ταλαιπωρία έχουμε συζητήσει όμως με τους άρχοντες της πόλης και σε συνεργασία με την Τροχαία θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη κάτι που της έλειπε», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «θα ζητήσω κατανόηση και χρόνο από τους πολίτες όμως είναι απαραίτητο να γίνει αυτή η παρέμβαση αλλιώς τίποτα δεν θα αλλάξει στην πόλη».

Σε ό,τι αφορά το μετρό ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «επιτέλους γίνεται πράξη, θα αλλάξει τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών και πλέον όλοι γνωρίζουν ότι η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει και μετρό και αρχαία στη θέση τους με μια υποδειγματική δράση του υπουργείου Πολιτισμού και μόνο όταν λειτουργήσει θα αντιληφθούμε τη μεγάλη παρέμβαση».

Πρόσθεσε δε ότι «τώρα πια είμαστε έτοιμοι να δώσουμε στη δημοσιότητα και να παρουσιάσουμε τις πρώτες μελέτες για την επέκταση του μετρό στις βορειοδυτικές συνοικίες που έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται αδικημένες», ενώ μιλώντας για το κυκλοφοριακό, συμπλήρωσε πως τα πρώτα 25 λεωφορεία θα φτάσουν στην πόλη την Άνοιξη του 2024.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως «μια εικόνα από το μέλλον», το νέο κτήριο της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Γεώργιος Παπανικολάου, η οποία κάηκε τον Απρίλιο του 2022 και σήμερα το πρωί είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει τον νέο χώρο. 

Επιπλέον ανέφερε πως «μπορούμε να ανακοινώσουμε πια ότι έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις, ελπίζω κι εύχομαι στα τέλη αυτού του χρόνου, το αργότερο στις αρχές του ερχόμενου να βρεθώ στη θεμελίωση του νέου Παιδιατρικού νοσοκομείου που γίνεται πραγματικότητα με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και βέβαια ακολουθεί το νέο αντικαρκινικό νοσοκομείο».