Skip to main content

Μητσοτάκης από Βελλίδειο: Κάθε νίκη ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη (φωτο+video)

Πλήθος κόσμου και κομματικών, κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών στελεχών, εκπρόσωποι φορέων και νεολαίοι κατέκλυσαν την αίθουσα, στέλνοντας μήνυμα νίκης στις ευρωεκλογές

Από τις 16.30 άρχισε η μαζική προσέλευση των γαλάζιων στελεχών και ψηφοφόρων στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", στη Θεσσαλονίκη, για το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε - Μητσοτάκης για τρανσοφοβική επίθεση στην Αριστοτέλους: Δεν είναι αυτή η εικόνα της Θεσσαλονίκης μας

Πλήθος κόσμου και κομματικών, κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών στελεχών, εκπρόσωποι φορέων και νεολαίοι κατέκλυσαν την αίθουσα, στέλνοντας μήνυμα νίκης στις ευρωεκλογές.

Άλλωστε αυτές είναι πλέον το πολιτικό διακύβευμα και ο βραχυπρόθεσμος στόχος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κάτι που κατέστησε σαφές στην αποψινή του ομιλία.

Στο γαλάζιο φόντο του προσυνεδρίου κυριάρχησε η "ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ", τα "50 χρόνια Νέα Δημοκρατία" και το "15ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας", μαζί με τις φωτογραφίες όλων όσοι διετέλεσαν πρόεδροι του κόμματος στον μισό αιώνα ζωής του.

Οι παρουσίες που τράβηξαν το ενδιαφέρον προτού αρχίσουν οι εργασίες του προσυνεδρίου ήταν των ευρωβουλευτών και υποψήφιων ευρωβουλευτών. Κεφαλογιάννης, Σπυράκη, Κυμπουρόπουλος, Πατουλίδου, Εξαδάκτυλος, Τσιόδρας και Χριστοφιλοπούλου έκλεψαν την παράσταση.

Παρεμβάσεις

Την έναρξη κήρυξε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Γιάννης Πλακιωτάκης, που είχε και την εναρκτήρια ομιλία στις 17.30. "Διαδρομή τιμής" χαρακτήρισε την πορεία προς το 15ο συνέδριο, που άρχισε από τη Θεσσαλονίκη, με την ομιλία του να έχει πολλές αναφορές στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είπε ότι οι φετινές ευρωεκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες επειδή είμαστε σε μια εποχή διαρκών και αλληλοτροφοδοτούμενων κρίσεων. "Στον δικό μας αξιακό κώδικα οι πολίτες είναι όλοι ίσοι. Στις ευρωεκλογές να δώσουμε δύναμη σε όσους θέλουν να χτίσουν κι όχι να γκρεμίσουν", τόνισε χαρακτηριστικά. Μίλησε δε για την αξία της ΕΕ στην καθημερινότητα των πολιτών και επισήμανε οτι το κόμμα που μπορεί να πάει την Ευρώπη είναι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όπου ανήκει και η ΝΔ. "Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πιο ισχυρός ηγέτης του ΕΛΚ κι ένας από τους πιο ισχυρούς ηγέτες της Ευρώπης", υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας και έδωσε σύνθημα νίκης της ΝΔ και του ΕΛΚ στις ευρωεκλογές.

Ο Λάζαρος Κυρίζογλου είπε μεταξύ άλλων ότι "είμαστε υπερήφανοι για το κόμμα, την ιδεολογία, για τις μεγάλες επιλογές και αποφάσεις μας".

Ετοιμαστείτε να δώσουμε άλλη μια γενναία πολιτική μάχη είπε μεταξύ άλλων η γραμματέας του κόμματος, Μαρία Συρεγγέλα.

Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Σμυρλής, αναφέρθηκε στην αξιοπιστία και την υπευθυνότητα του κόμματος και συο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, είπε χαρακτηριστικά ότι η ΟΝΝΕΔ είναι "50 χρόνια στη σωστή πλευρά της Ιστορίας" και "όσα υπερασπίστηκε η νεολαία της ΝΔ γίνονται πράξη". Τόνισε ότι η νίκη της ΝΔ είναι ένας αγώνας που θα είναι απολύτως επιτυχημένος.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Μητράκας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η ΝΔ έκανε διαχρονικά τις μεγάλες ιστορικές επιλογές για τον τόπο. Μάλιστα, κατόπιν προτροπής του τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα στελέχη που δεν είναι πλέον στη ζωή.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β Θεσσαλονίκης, Θωμάς Βράνος, επισήμανε ότι η ΝΔ συνεχίζει 50 χρόνια μετά να αποτελεί την κυρίαρχη πολιτική δύναμη του τόπου, ενώ αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και στο μεγάλο στοίχημα των ευρωεκλογών.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους διατελέσαντες προέδρους της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Βάκη Φραντζή, Δημήτρη Τσάμη, Δημήτρη Βαρτζόπουλο (μόλις ανέβηκε στο βήμα μπήκε στην αίθουσα ο κ. Μητσοτάκης), Μηνά Σαμαντζίδη και Τάσο Σπηλιόπουλο.

Τις παρεμβάσεις πριν τον πρόεδρο του κόμματος έκλεισε ο σημερινός πρόεδρος της Διοικούσας, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, ο οποίος θύμισε το σύνθημα "απόψε μύρισε θυμάρι και βασιλικός" και εισήγαγε με συνθήματα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

"Στεκόμαστε διαχρονικά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, πάντα διπλα στον πολίτη. Εμείς κάνουμε και σήμερα την Ελλάδα Ευρώπη. Η νικη των ιδεών μας πρέπει στις ευρωεκλογές να είναι εμφατική. Να μην τις υποτιμήσουμε", είπε χαρακτηριστικά.

Η Θεσσαλονίκη στέλνει πρώτη το μήνυμα της νίκης, τόνισε.

Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο "Βελλίδειο" στις 18:45 και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

"Κάθε νίκη ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο πρωθυπουργός. "Μισός αιώνας Δημοκρατίας και 50 χρόνια ζωής της ΝΔ", είπε ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το επετειακό σήμα μισού αιώνα ζωής της ΝΔ, όπου επανέρχεται ο ιστορικός πυρσός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επιτυχίες της κυβέρνησής του με έμφαση στην οικονομία. "Ο κατώτατος μισθός τον επόμενο μήνα θα ξεπεράσει για τα καλά τα 800 ευρώ" τόνισε με έμφαση.

Έβαλε τρεις βασικές προτεραιότητες: οικονομία, υγεία, παιδεία. "Χωρίς τολμηρές μεταρρυθμίσεις δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά ότι δεν δέχεται να ανοίξει παράρτημα στην Ελλάδα το πανεπιστήμιο που σπούδασε ο πρόεδρός του.

Για το ΠΑΣΟΚ είπε "οι οπαδοί του πράσινο το ήξεραν, ξεθωριασμένο κόκκινο το βρίσκουν".

"Ο στόχος μου σήμερα είναι η προετοιμασία της παράταξης για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου", δήλωσε και προέβλεψε μετωπική αντιπαράθεση με περιεχόμενο ευρωπαϊκό, αλλά φόντο εθνικό. Η αντιπολίτευση κατασκευάζει μια μαύρη εικόνα για τη χώρα και την προβάλλει διεθνώς. Είναι ντροπή, είπε ο κ. Μητσοτάκης. "Το 2016 έφτιαξαν έναν νόμο εναντίον του Μητσοτάκη με τον οποίο τελικά στρίμωξαν τον Κασσελάκη", είπε ο πρωθυπουργός.

"Οι κάλπες του Ιουνίου δεν επιτρέπουν αδράνειες, για να μην τεθούν υπό αμφισβήτηση οι κατακτήσεις μας", τόνισε και εξαπέλυσε επίθεση και στα μικρότερα κόμματα δεξιά της ΝΔ, λέγοντας ότι έχουν ουσιαστικά αντευρωπαϊκή ατζέντα. "Τα κομματίδια που βλέπουν τις ευρωεκλογές με μεγεθυντικό φακό για το ανάστημά τους" ήταν η χαρακτηριστική φράση του.

Δείτε τις φωτογραφίες και βίντεο:

 

Image
Image
Image
Image