Skip to main content

Μητσοτάκης για αρχαία Βενιζέλου: Απόλυτος σεβασμός στην πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον σταθμό Βενιζέλου για τις εργασίες επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων

Τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη διαδρομή που έκανε με συρμό από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας.

Ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε με απόλυτο σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

«Μετά από 4 χρόνια προχωρήσαμε το σημαντικότερο έργο της Θεσσαλονίκης. Καταφέραμε με πολύ προσπάθεια να ξεπεράσουμε τα εμπόδια έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να έχει και Μέτρο και να αναδειχθεί ο πλούσιος αρχαιολογικός θησαυρός», είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του.

Υπενθύμισε τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τις αρχαιότητες του συγκεκριμένου σταθμού. «Θυμάστε τις τεράστιες αντιδράσεις για το έργο. Προχωρήσαμε με απόλυτο σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Δεν θέλω να πω πολλά για αυτούς που πολέμησαν το έργο. Θα πω μόνο ότι η Θεσσαλονίκη θα έχει το πιο σύγχρονο μέτρο. Ελπίζω ότι αυτοί που πολέμησαν το έργο θα αναγνωρίσουν ότι εμείς είχαμε δίκιο. Όταν το μέτρο ξεκινήσει θα μιλάμε για μια άλλη Θεσσαλονίκη», υπογράμμισε.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν οι υπουργοί Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Για μια σημαντική μέρα για την πόλη έκανε λόγο ο κ. Τζιτζικωστας, σημειώνοντας , ωστόσο, πως δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς γιατί το μέτρο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν από 8 χρόνια. «Είναι μια σημαντική ημέρα για τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς γιατί το μέτρο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν από 8 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια έγινε πολύ σημαντική δουλειά. Στόχος είναι ένας να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν το μέτρο στους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

«Χαιρόμαστε για την εξέλιξη του έργου. Είμαστε εδώ για να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για να δοθεί άμεσα στην κυκλοφορία. Να συζητήσουμε για τις επεξεργασίες προς τα δυτικά και το αεροδρόμιο και συγχρόνως να δούμε την επόμενη ημέρα για τον ΟΑΣΘ. Και με το fly over να δώσουμε μια ολιστική λύση στο κυκλοφορικό της πόλης», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας.