Skip to main content

Μητσοτάκης για επίθεση σε τρανς: Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι χώρα που κάποιος δεν μπορεί να κυκλοφορήσει όπως θέλει

Στην τρανσοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη και κατ'επέκταση στην παραβατικότητα των ανηλίκων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του

Στην τρανσοφοβική επίθεση που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη αλλά και στη συμμετοχή ανήλικων σε αυτή αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

«Είναι θέμα που μας στεναχωρεί και μας κινητοποιεί για να κάνουμε κάτι ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο όπως στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, εφόσον υπάρχουν παραπομπές στη δικαιοσύνη πρέπει να δικαστούν» σημείωσε αρχικά ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως «δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι χώρα που κάποιος δεν μπορεί να κυκλοφορήσει όπως θέλει στον δρόμο».

Αναφερόμενος στη συμμετοχή ανηλίκων στην επίθεση τόνισε: «Κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις στο bullying στο σχολείο καθώς σε αυτές τις συμμορίες συμμετείχαν παιδιά. Γι αυτό και η πλατφόρμα που ενεργοποιείται άμεσα και η ενίσχυση των σχολείων με ψυχολόγους έχουν σημασία για να μπορούμε να εντοπίσουμε νωρίτερα τέτοια φαινόμενα γιατί δεν μπορούμε να λειτουργούμε μόνο κατασταλτικά».

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: Ανυπόστατα όσα λέγονται για μπάζωμα στα Τέμπη

«Υπάρχει γενικότερη αναγνώριση ότι έχει ενταθεί η παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές που ήταν ζήτημα, που απασχολούσε τους κατοίκους. Είναι σημαντικό να υπάρχει παρουσία της αστυνομίας, η παρουσία της δρα αποτρεπτικά. Όσο χρησιμοποιούμε την τεχνολογία και απλοποιούμε τη σχέση του πολίτη με το κράτος μπορούμε να απελευθερώνουμε αστυνομικούς. Έχουμε περισσότερους από ό,τι χώρες της ΕΕ. Υπάρχει μια βελτίωση αλλά αυτό δεν αντανακλάται στο αίσθημα ασφάλειας και διαμορφώνουν μια εικόνα» σημείωσε.

Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε και στην οπαδική βία, επισημαίνοντας ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν μέχρι στιγμής στο ποδόσφαιρο φαίνεται να έχουν παράξει θετικά αποτελέσματα. «Η εικόνα των  γηπέδων φαίνεται πως δεν υπάρχει ένταση πια» είπε. Στο μπάσκετ υποστήριξε πως η εικόνα είναι καλύτερη.