Skip to main content

Μητσοτάκης για ΤΕΚΑ: Στόχος ο νέος ασφαλιστικός οργανισμός να εγγυάται καλύτερες δυνατές αποδόσεις

Ο πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση ότι η έννοια του ατομικού κουμπαρά για τους νέους θα αλλάζει τις αντιλήψεις για την ασφάλιση

«Η ίδρυση και λειτουργία του ΤΕΚΑ είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε στην εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα δύο χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση ότι η έννοια του ατομικού κουμπαρά για τους νέους θα αλλάζει τις αντιλήψεις για την ασφάλιση και ειδικά για το «πρόβλημα υποασφαλισμένης εργασίας» καθώς σε βάθος χρόνου θα προσφέρει μια υψηλή σύνταξη.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όσους συνέβαλαν στην δημιουργία του ΤΕΚΑ, το οποίο όπως είπε είναι πνευματικό παιδί του υφυπουργού κ. Τσακλόγλου.

«Στόχος μας είναι η οικοδόμηση ενός νέου ασφαλιστικού οργανισμού που θα διαθέτει μεγάλη τεχνογνωσία και θα εγγυάται τις μεγαλύτερες δυνατές αποδόσεις για τα μέλη του. Τώρα πλέον πρέπει να περάσουμε στη β' φάση της πειθούς για να έρθουν οι νέοι να ασφαλιστούν και να εμπιστευτούν την επικουρική τους ασφάλιση» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.