Skip to main content

Μητσοτάκης: Η συνάντηση με Ερντογάν δεν θα αργήσει - Τι είπα στον Δένδια

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είπε στον Νίκο Δένδια να μην αφήσει καμία πρόκληση αναπάντητη, χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες.

Άψογο χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον χειρισμό του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στον Alpha για το τι συνέβη στην Άγκυρα με την αντιπαράθεση Δένδια-Τσαβούσογλου απάντησε: «Ήταν άψογος ο χειρισμός του κ. Δένδια. Απάντησε στον κ. Τσαβούσογλου με ευπρέπεια και ευγένεια».

Πρόσθεσε δε ότι είχε δώσει ρητή εντολή τον Έλληνα ΥΠΕΞ: «Δεν θα αφήσεις καμία πρόκληση αναπάντητη» είπε αλλά απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το πλαίσιο διαλόγου υπάρχει, τα ΜΟΕ υπάρχουν και ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών. Απέφυγε επίσης να απαντήσει σε εμπρηστικές δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων επαναλαμβάνοντας ότι θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται τόσο τα κυριαρχικά της δικαιώματα, όσο και να τείνει χείρα φιλίας στην γείτονα χώρα.

«Στην πρώτη μου συνάντηση με τον κ. Ερντογάν είχα εκφράσει την πρόθεσή μου να βρούμε ένα modus vivendi μεταξύ Ελλάδας-Τουρκία. Δεν το έχουμε βρει ακόμη αλλά σήμερα είμαστε σε καλύτερη θέση». Ερωτηθείς εάν ο Τούρκος πρόεδρος του έστειλε κάποιο μήνυμα μέσω του κ. Δένδια αρκέστηκε να απαντήσει: «Και να μου έστελνε δεν θα σας το έλεγα». Οσο για την επικείμενη συνάντηση με τον Ερντογάν, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα γίνει και δεν θα αργήσει», προσθέτοντας ότι δεν θα έπρεπε να «αποτελεί είδηση».