Skip to main content

Μητσοτάκης με αγρότες: Δρομολογήθηκε η δέσμευση για χαμηλό ηλεκτρικό ρεύμα

Για δεύτερη φορά συναντήθηκε με εκπροσώπους αγροτικών φορέων

Με θεσμικούς εκπροσώπους αγροτικών φορέων συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισήμανε την δρομολόγηση της νομοθετικής ρύθμισης «σχετικά με τη δέσμευση που είχαμε αναλάβει να μπορούμε να προσφέρουμε χαμηλό ηλεκτρικό ρεύμα σε αγρότες κτηνοτρόφους σε ορίζονται 10ετιας».

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του «δρομολογήθηκε η νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την δέσμευση την οποία είχαμε πάρει να μπορούμε να προσφέρουμε χαμηλότερο ηλεκτρικό ρεύμα στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους μας σε οριζόντια δεκαετίας. Είναι μία σημαντική παρέμβαση η οποία αν μη τι άλλο εξασφαλίζει προβλεψιμότητα για έναν σημαντικό συντελεστή κόστους για πολλούς από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Το δεύτερο το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι σε τρεις μήνες από τώρα θα έχουμε ευρωεκλογές και ένα από τα σημαντικά ζητήματα το οποίο θα κληθούμε να συζητήσουμε στις ευρωεκλογές είναι είναι τι θα γίνει την επόμενη μέρα με την κοινή αγροτική πολιτική».

«Η άποψη η δικιά μας είναι πολύ σαφής και διατυπωμένη, εκεί που χρειάζονται παρεμβάσεις στην κοινή αγροτική πολιτική και άμεσες παρεμβάσεις γι’ αυτό και η κυβέρνηση κατέθεσε μια σειρά από σκέψεις στο συμβούλιο υπουργών για μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τα εργαλεία της ΚΑΠ» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ωστόσο, όπως είπε «ενδεχομένως θα χρειαστεί και μία πιο ουσιαστική μεσομακροπρόθεσμη συζήτηση η οποία πιθανώς να φτάσει και στο δικό μας το επίπεδο και την ταχύτητα με την οποία υλοποιούμε την πράσινη μετάβαση δεσμεύσεις και τι σημαίνει αυτό για τις μέρες και τις υποχρεώσεις των αγροτών μας το κτηνοτρόφων μας την επόμενη και την μεθεπόμενη» κατέληξε ο πρωθυπουργός.