Skip to main content

Μητσοτάκης: Ο Αλκιβιάδης Στεφανής είναι η σωστή επιλογή για το Βόρειο Αιγαίο

«Στο πρόσωπο του κ. Στεφανή συναντώνται τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για το ρόλο του περιφερειάρχη. Είναι εργατικός, πειθαρχημένος έχει γνώση και διοικητική εμπειρία»

«Ο στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής είναι η καλύτερη υποψηφιότητα για να είναι ο επόμενος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Μυτιλήνη κατά την παρουσίαση της υποψηφιότητας του πρώην αρχηγού ΓΕΣ, πρώην υφυπουργού Άμυνας και υπηρεσιακού υπουργού Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στο πρόσωπο του κ. Στεφανή συναντώνται τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για το ρόλο του περιφερειάρχη, και τόνισε ότι είναι «εργατικός, πειθαρχημένος έχει γνώση και διοικητική εμπειρία».

Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε την εμπειρία του πρώην αρχηγού ΓΕΣ και -όπως είπε- την έφεσή του στην ομαδική δουλειά, προσθέτοντας ότι «δεν δίστασε να φέρει σε πέρας δύσκολες αποστολές με ευπρέπεια και διακριτικότητα».

«Συνεργάτες της κυβέρνησης»

«Δίνουμε βαρύτητα στις περιφερειακές εκλογές γιατί θεωρούμε τους περιφερειάρχες συνεργάτες της κυβέρνησης. Είναι σημαντικό να έχουμε περιφερειάρχες που ενστερνίζονται το όραμα μας για τον τόπο» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και προσέθεσε ότι δεν επιθυμεί να αποκομίσει κομματικά οφέλη από τις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Εξάλλου πήραμε υψηλότερο ποσοστό απ ότι το 2019, έχουμε νωπή ισχυρή εντολή και δεν χρειαζόμαστε επιβεβαίωση της εντολής αυτής», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε το μεταναστευτικό με αποτελεσματικότητα ώστε σήμερα να μην αποτελεί πρόβλημα για τα νησιά του βορείου Αιγαίου και συμπλήρωσε:

«Προσωπικά αισθάνομαι άνετα με την επιλογή του Αλκιβιάδη Στεφανή και θα έχει την στήριξη του κόμματος. Θεωρώ ότι είναι η σωστή επιλογή για το βόρειο Αιγαίο».

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης εξήρε την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν οι περιφερειάρχες την απόφαση του κόμματος να μην τους στηρίξει αυτή τη φορά.

Από την πλευρά του ο κ. Στεφανής ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την επιλογή και τη στήριξή του, προσθέτοντας ότι ο ίδιος γνωρίζει να δίνει λύσεις και γνωρίζει να παίρνει αποφάσεις, καθώς και το τι πρέπει να κάνει για να γίνει καλύτερη η ζωή των συμπολιτών του. «Προσέρχομαι στον αγώνα με στόχο να δώσω και όχι να πάρω» ,είπε ο κ.Στεφανής.