Skip to main content

Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο μεικτός κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

O πρωθυπουργός τόνισε ότι ο κατώτατος μισθός αυξάνεται για τέταρτη φορά

Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο μεικτός κατώτατος μισθός όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε σχετικά - Κατώτατος μισθός: Πώς η αύξηση επηρεάζει 18 επιδόματα, τριετίες και Δώρο Πάσχα

«Ο νέος κατώτατος μισθός αυξάνεται για τέταρτη φορά, έτσι από την 1η Απριλίου θα λαμβάνουν όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό 830 ευρώ το μήνα, μια αύξηση 50 ευρώ που θα συμπαρασύρει τριετίες και επιδόματα, το 2019 ήταν 650 ευρώ και έχει παρουσιάσει αύξηση 27%», τόνισε.

Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «με τα μόνιμα μέτρα που λαμβάνουμε που θα ισχύουν και μετά το πέρας της κρίσης της διεθνούς ακρίβειας βαδίζουμε προς τον στόχο των 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας. Είναι μια απόφαση που στηρίζει το εισόδημα αλλά δεν επιβαρύνει το κόστος της παραγωγής βάζοντας σε κίνδυνο την πτώση της ανεργίας.Για το ύψος της αύξησης λάβαμε υπόψη εισηγήσεις επιστημονικών και εργοδοτικών φορέων. Οι μισθοί αυξάνονται, η ανεργία έχει πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό και οι επιχειρήσεις μπορούν να απορροφήσουν το κόστος αυτό. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η πορεία της οικονομίας και της αύξησης των εισοδημάτων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει προς τα πάνω συνολικά 18 επιδόματα. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται 800.000 δικαιούχοι και επηρεάζονται οι τριετίες που ξεπάγωσαν και σημαίνει αύξηση 30% με εργαζόμενους με σημαντική προυπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα.Υψώνουμε αναχώματα στις ανατιμήσεις. Τα είδαμε και τα βλέπουμε στο ηλεκτρικό ρεύμα όπου ξεπεράστηκαν ακόμα και οι προσδοκίες μας, έχουμε σημαντικές μειώσεις στο βρεφικό γάλα και προφανώς ο υπ. Ανάπτυξης γνωρίζει ότι η μάχει είναι συνεχιζόμενη μέχρι να φτάσουμε σε μόνιμη μείωση του πληθωρισμού. Αυτό το υπουργικό έχει την δική του ξεχωριστή σημασία αφενός με την αύξηση του κατώτατου μισθού που δηλώνει τη συνέπεια στις εξαγγελίες και την έναρξη των διαδικασιών του συνεδρίου του κόμματός μας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που απορρίφθηκε στην χθεσινή ψηφοφορία, τονίζοντας ότι «οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια για την τραγωδία στα Τέμπη μακριά από την διαστρέβλωση της πολιτικής δημαγωγίας».

Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «θα διαγκωνίζονται σε τοξικότητα» υπενθυμίζοντας το «πόσο αδίστακτα μίλησαν για νοθεία στις εκλογές και με πόση ευκολία αγκαλιάστηκαν με εξωθεσμικά κέντρα».