Skip to main content

Μητσοτάκης: Τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα - Έτοιμο το μετρό το 2023

Το μετρό θα λειτουργήσει εξ’ολοκλήρου και θα παραδοθεί τον Απρίλιο του 2023, είπε ο Μητσοτάκης. Τι ανέφερε για ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ.

Μια αποτίμηση των πρωτοβουλιών και όλων των σημαντικών έργων που είχε εξαγγείλει κατά την ομιλία του στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης έκανε, όπως δήλωσε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις συσκέψεις που πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι στο ΥΜΑΘ. Ο ίδιος εμφανίστηκε χαρούμενος που τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα που είχε θέσει.

Κατά τις δηλώσεις του, στάθηκε σε τρία βασικά θέματα της πόλης: το μετρό, τον ΟΑΣΘ και την fly over. «Εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευσή μας: το μετρό θα λειτουργήσει εξ’ολοκλήρου και θα παραδοθεί τον Απρίλιο του 2023 με τον σταθμό στην Βενιζέλου να αναδεικνύει με τον σωστό τρόπο την πλούσια πολιτιστική παράδοση της πόλης», τόνισε συμπληρώνοντας ότι εκτίμησή του είναι πως μέχρι το τέλος του έτους το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο θα δώσει την έγκρισή του για να προχωρήσει το έργο στην κατεύθυνση που έχει ήδη δρομολογήσει.

Αναφορικά με τον ΟΑΣΘ, είπε ότι σημαντική βελτίωση θα δει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης από τις αρχές του νέου έτους οπότε και θα ξεκινήσει η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ.

Τέλος, μιλώντας για το fly over της περιφερειακής σημείωσε ότι το έργο προχωράει πολύ γρήγορα και μπορεί να δημοπρατηθεί σε διάστημα ενός έτους. «Είναι ένα έργο απολύτως κρίσιμο και καθοριστικό για να ανακουφιστεί το κυκλοφοριακό βάρος που επωμίζεται σήμερα η περιφερειακή», υπογράμμισε.

Στις συσκέψεις συζητήθηκαν ακόμη η ολοκλήρωση των έργων των κάθετων οδικών αξόνων στην Εγνατία Οδό, δηλαδή ο δρόμος Θεσσαλονίκης  - Έδεσσας και ο δρόμος Αμφίπολης - Δράμας, η σύνδεση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης με αυτοκινητόδρομο και σιδηρόδρομο καθώς και η επίσπευση των διαδικασιών για την ανέγερση της «Νέας Τούμπας».

Επιπλέον, τέθηκαν επί τάπητος η ανάπλαση της ΔΕΘ - Helexpo, η προστασία των μακεδονικών προϊόντων (δείτε εδώ), η ανάπτυξη ελεύθερης ζώνης εμπορίου στο στρατόπεδο Γκόνου, η οργάνωση της βιομηχανικής ζώνης Καλοχωρίου, η δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου τέταρτης γενιάς «ThessIntec» στην περιοχή Τσαΐρια της  Περαίας και σε έκταση 761 στρεμμάτων και τέλος η δημιουργία τριών μουσείων στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, όπου θα γίνει το Μητροπολιτικό Πάρκο του δήμου Παύλου Μελά.

«Δόθηκαν όλες οι οδηγίες που θα έπρεπε να δοθούν, έτσι ώστε να επισπευστεί όσο περισσότερο γίνεται η ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που χρειάζονται, και η μεγάλη αυτή ομάδα της Θεσσαλονίκης να κατορθώσει να χτίσει το γήπεδό της» επεσήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, αναφορικά με το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ και πρόσθεσε πως «για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση».

«Όλοι οι φορείς είμαστε συντονισμένοι. Η πραγματικότητα είναι ότι είναι η πρώτη φορά που γίνονται συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό προκειμένου να προχωρήσουν τα ζητήματα και πράγματι είδαμε ότι από την τελευταία φορά που βρεθήκαμε πριν από δύο μήνες έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε όλα τα θέματα» σημείωσε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Αυτή η τετραετία είμαι σίγουρος ότι δεν θα είναι μία τετραετία σχεδιασμού και αποφάσεων αλλά και υλοποίησης όλων αυτών που θα αλλάξουν το πρόσωπο της πόλης» τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.