Skip to main content

Μητσοτάκης: Εκλογές πριν έρθει στη Bουλή η συμφωνία των Πρεσπών

Αρνείται την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε δηλώσεις του από τη Σάμο και ζητάει εκλογές εδώ και τώρα.

Εκλογές το συντομότερο και πάντως πριν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σάμο, όπου βρίσκεται σε περιοδεία.

«Εκλογές όσο το δυνατόν συντομότερα. Όσο συντομότερα φύγει αυτή η Κυβέρνηση, τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο. Και για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών ας αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Πριν έρθει η συμφωνία για κύρωση στη Βουλή», δήλωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην παρούσα και στην επόμενη Βουλή.

Χαρακτήρισε φαιδρό το θέαμα μιας κυβέρνησης «όπου ο ένας Υπουργός ισχυρίζεται ότι η συμφωνία την οποία υπέγραψε είναι καλή, παρέα με τον Πρωθυπουργό, ο άλλος Υπουργός πανηγυρίζει γιατί το δημοψήφισμα στα Σκόπια δεν είχε τη συμμετοχή που ενδεχομένως κάποιοι άλλοι περίμεναν». Για τους Τσίπρα και Καμμένο συνέχισε σε  αυστηρό τόνο: «Ενώ και οι δύο μαζί μένουν καρφωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας για λίγους μήνες ακόμα εκμεταλλευόμενοι μια δήθεν εσωτερική τους διαφωνία. Για να κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμα στην εξουσία κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά στη χώρα».

Επίσης τόνισε ότι είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών. «Είναι επιλογή της Κυβέρνησης να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών, μια συμφωνία η οποία για πρώτη φορά εκχωρεί στην γειτονική χώρα «μακεδονική» γλώσσα και «μακεδονική» εθνότητα», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση του με τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Σάμο.

«