Skip to main content

Μοney Show: Σε απελπιστική κατάσταση η αγορά ακινήτων

Σε απελπιστική κατάσταση έχει περιέλθει η ελληνική αγορά ακινήτων, καθώς οι πράξεις αγοραπωλησιών για όλες τις κατηγορίες ακινήτων έχουν ουσιαστικά μ

Σε απελπιστική κατάσταση  έχει περιέλθει η ελληνική αγορά ακινήτων, καθώς οι πράξεις αγοραπωλησιών για όλες τις κατηγορίες ακινήτων έχουν ουσιαστικά μηδενιστεί , ενώ στις ελάχιστες μεταβιβάσεις που γίνονται , οι τιμές είναι μειωμένες μέχρι και κατά 50%.

Τα ανωτέρω δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων Βορείου Ελλάδος (ΣΙΑΒΕ) κ. Νίκος Δίγκας- Χαρδαλιάς στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου «Money Show» που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας με έμφαση ότι  αύξηση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα αποδειχθεί «ταφόπλακα» για την κτηματαγορά.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κωνσταντίνος Ζήκας, μετέφερε την εκτίμηση ότι μόλις 91.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί για την τακτοποίηση αυθαιρέτων , ποσοστό όχι μεγαλύτερο του 8% του συνόλου, αφού οι αυθαίρετες κατασκευές υπολογίζονται στα 1,5 εκατομμύρια, πανελλαδικά.


Σε ό,τι ειδικότερα αφορά το οικιστικό απόθεμα, στο διάστημα της τελευταίας διετίας έχει αυξηθεί από τις 150.000 στις 200.000 , επειδή στην αγορά βγαίνουν κατοικίες για πώληση όταν, από την άλλη πλευρά, η ζήτηση είναι πολύ ασθενική και μεταβιβάσεις δεν γίνονται.