Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
x

MOODY'S: ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«To βάρος του χρέους είναι σημαντικά πιο διατηρήσιμο σήμερα, δεδομένων των μέτρων ελάφρυνσης από την Ευρωζώνη» αναφέρει ο οίκος.

Το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδος περιορίζεται από το ιδιαίτερα αυξημένο χρέος της χώρας, τις προοπτικές ήπιας ανάπτυξης και το αδύναμο τραπεζικό σύστημα, αναφέρει στο ετήσιο report της η Moody’s Investors Service.

«Η αξιολόγηση μπορεί να αναβαθμιστεί εάν η νέα κυβέρνηση συνεχίσει να εφαρμόζει τις δεσμεύσεις της έναντι της Ευρωζώνης, που περιλαμβάνουν μεταρρυθμίσεις οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και ισχυρότερες επενδύσεις, καθώς και τη διατήρηση των θετικών επιδόσεων στον δημοσιονομικό τομέα», επισημαίνει ο διεθνής οίκος Moody’s.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ταχύτερη της αναμενόμενης βελτίωση της υγείας του τραπεζικού τομέα θα είναι επίσης θετική εξέλιξη, επισημαίνει η Senior Vice President του οίκου Kathrin Muehlbronner.

«To βάρος του χρέους είναι σημαντικά πιο διατηρήσιμο σήμερα, δεδομένων των μέτρων ελάφρυνσης από την Ευρωζώνη. Ωστόσο, θα παραμείνει μεγάλο για πολλά χρόνια ακόμη».
«Η συνέχεια στην εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων και η συνετή δημοσιονομική πολιτική είναι προϋποθέσεις για τη διατήρηση της στήριξης των πιστωτών και της εμπιστοσύνης των επενδυτών».

Ο Moody's αξιολογεί την Ελλάδα με Β1 και σταθερή προοπτική.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ