Skip to main content

Μοσκοβισί: Υπό προϋποθέσεις μηδενικά τα πρόστιμα σε Μαδρίτη-Λισαβόνα

Είναι πιθανό οι κυρώσεις αυτές να ισοδυναμούν με μηδέν, υπό την προϋπόθεση ότι οι κυβερνήσεις θα μας δώσουν απαντήσεις, δήλωσε ο επίτροπος.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε πως τα πρόστιμα σε Ισπανία και Πορτογαλία για την παραβίαση των κανόνων για τα ελλείμματα των προϋπολογισμών τους μπορεί να οριστούν στο «μηδέν» αν παράσχουν επαρκείς εγγυήσεις πως περιορίζουν τις δαπάνες τους.

«Είναι πιθανό οι κυρώσεις αυτές να ισοδυναμούν με μηδέν, υπό την προϋπόθεση ότι οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας θα μας δώσουν τις απαντήσεις που περιμένουμε ως προς το πώς θα μειώσουν τα ελλείμματά τους», τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, όπως μεταδίδει το Reuters.

Χθες οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ επικύρωσαν τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για Μαδρίτη και Λισαβόνα, ανοίγοντας τον δρόμο στην Κομισιόν να προτείνει πιθανά πρόστιμα εντός των επόμενων 20 ημερών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως αρκετοί υπουργοί είχαν υπογραμμίσει πως η επιλογή των μηδενικών προστίμων βρίσκεται στο τραπέζι.