Skip to main content

Μουντιάλ: Η ηγετική ομιλία του Εμπαπέ στο ημίχρονο του τελικού - «Μπορούμε να το γυρίσουμε» (vid)

Πώς κατάφερε να τονώσει το ηθικό των συμπαικτών του ο Γάλλος σταρ όταν οι πόρτες στα αποδυτήρια έκλεισαν για το ημίχρονο

Η Γαλλία στο ημίχρονο του τελικού με την Αργεντινή μπήκε στα αποδυτήρια για να μαζέψει τα κομμάτια της. Το πρώτο 45λεπτο ήταν σκέτη καταστροφή με τους πρώην Παγκόσμιους Πρωταθλητές να χάνουν το μεγάλο παιχνίδι 2-0 χάρη στα γκολ των Μέσι και Ντι Μαρία.

Όταν οι πόρτες έκλεισαν ένας εκ των ποδοσφαιριστών που προσπάθησε να τονώσει το ηθικό των συμπαικτών του ήταν ο ηγέτης της ομάδας, Κιλιάν Εμπαπέ. Κάμερα υπήρχε στον χώρο και κατέγραψε όσα είπε ο 24χρονος σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν.

Συγκεκριμένα, ο Εμπαπέ σηκώθηκε όρθιος και απευθυνόμενος στους συμπαίκτες του είπε: «Είναι ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου, παιδιά. Είναι ματς ζωής. Είναι κάτι που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Δεν μπορούμε να πάμε χειρότερα απ' όσο έχουμε πάει. Μπορούμε να το γυρίσουμε».

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ σε όλο αυτό έμεινε να παρακολουθεί την κατάσταση και τα λόγια του πρώτο του σκόρερ της Γαλλίας στο Μουντιάλ 2022.

Στη συνέχεια, ο Κιλιάν Εμπαπέ σκόραρε τρεις φορές, αλλά δεν κατάφερε εντέλει να οδηγήσει τη χώρα του σε δεύτερο σερί τίτλο.