Skip to main content

Μουζάλας για φράχτη στον Έβρο: Όταν πέσει θα πάρω χαρά σαν να έπεφτε το τείχος του Βερολίνου

«Ο φράχτης είναι εργαλείο, σημασία έχει πώς τον χρησιμοποιείς. Εγώ δεν θα ήθελα να υπάρχουν φράχτες», ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Με το τείχος του Βερολίνου παρομοίασε τον φράχτη στον Έβρο ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κάνοντας λόγο για τα συναισθήματά του, αν πέσει.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status fm, δήλωσε: «Ο φράχτης είναι εργαλείο, σημασία έχει πώς τον χρησιμοποιείς. Εγώ δεν θα ήθελα να υπάρχουν φράχτες. Όταν πέσει, θα έπαιρνα χαρά σαν να έπεφτε το τείχος του Βερολίνου».

«Η Ευρώπη χτίζει τείχη συνέχεια. Έαν δεν υπάρχουν νόμιμες οδοί, τότε οι φράχτες θα καθυστερούν λίγο (σ.σ. τις μεταναστευτικές ροές), και θα λειτουργούν όπως τα μπλοκαρισμένα ρέματα και τα ποτάμια στις πόλεις που όταν μπλοκάρουν υπερχειλίζουν και φωνάζουμε», υποστήριξε ακόμη ο κ. Μουζάλας.

Από εκεί και πέρα, στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε πολιτικό έγκλημα της Ευρώπης το ναυάγιο στην Πύλο, «με συναυτουργό τη ΝΔ», ισχυριζόμενος πως η πολιτική της αποτροπής που ακολουθεί, δηλαδή να μην έρχονται οι μετανάστες στην Ελλάδα, τους οδηγεί στο να αναζητούν μη νόμιμες διόδους.