Skip to main content

Μπάιντεν: Ο αμερικανικός στρατός θα κάνει ρίψεις εφοδίων στη Γάζα

Υποδεχόμενος στο Λευκό Οίκο την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η βοήθεια που φτάνει σήμερα στη Γάζα δεν είναι αρκετή

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ότι διέταξε τον αμερικανικό στρατό να προχωρήσει σε εναέριες ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας και ότι η Ουάσιγκτον θα κάνει ό,τι μπορεί για να μεταφέρει περισσότερη βοήθεια στον θύλακα.

Υποδεχόμενος στον Λευκό Οίκο την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η βοήθεια που φτάνει σήμερα στη Γάζα δεν είναι αρκετή και πως επιθυμεί να φτάσουν εκατοντάδες ακόμη φορτηγά με βοήθεια.

Πρόσθεσε πως οι ρίψεις θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, χωρίς να δώσει, ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες. Ηδη, χώρες, όπως η Ιορδανία και η Γαλλία έχουν προχωρήσει σε ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Τουλάχιστον 576.000 άνθρωποι, το ένα τέταρτο του πληθυσμού στη Γάζα, βρίσκονται στα πρόθυρα του λιμού, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ο Ντέιβιντ Ντέτουλα, απόστρατος πτέραρχος που υπηρέτησε ως διοικητής της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στο βόρειο Ιράκ, είπε νωρίτερα ότι οι αεροπορικές ρίψεις είναι κάτι που οι αμερικανικές δυνάμεις μπορούν να εκτελέσουν αποτελεσματικά.

«Είναι κάτι εντός του πλαισίου της αποστολής τους», σχολίασε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. «Υπάρχουν πολλές προκλήσεις, όμως τίποτα δεν είναι ανυπέρβλητο», πρόσθεσε.