Skip to main content

Μπακατσέλος από Θεσσαλονίκη: Οι επενδύσεις των ΗΠΑ στη Βόρεια Ελλάδα θα συνεχιστούν

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου προσδιόρισε ως τομείς ιδιαίτερου επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη Βόρεια Ελλάδα τον τουρισμό, την ενέργεια και την αγροδιατροφή

Παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, της επιχειρηματικής κοινότητας και των κοινωνικών φορέων της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται απόψε στο ξενοδοχείο The Met της Θεσσαλονίκης η ετήσια εκδήλωση του τμήματος Βορείου Ελλάδος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. 

Όπως είπε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, υποδεχόμενος τους καλεσμένους, μετά την περιπέτεια της πανδημίας οι εκδηλώσεις του Eπιμελητηρίου επανέρχονται με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών.

Image

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μπακατσέλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δείχνει σε όλον τον κόσμο ένα καινούργιο καλό πρόσωπο, κάτι που προκύπτει από τις καλές επιδόσεις της οικονομίας, την αύξηση του ΑΕΠ, των εξαγωγών και των επενδύσεων αλλά και τη μείωση της ανεργίας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι από το 2018, όταν οι ΗΠΑ ήταν τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έχει ξεκινήσει η επιστροφή της Αμερικής στην Ελλάδα και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα με επενδύσεις όπως της Pfizer, της Cisco και άλλων μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων. Όπως προέβλεψε, αυτή η τάση θα συνεχιστεί σε συνεργασία και με ελληνικές επιχειρήσεις ενώ προσδιόρισε ως τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τη Βόρεια Ελλάδα τον τουρισμό, την ενέργεια και την αγροδιατροφή.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν η επιτετραμμένη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, Μαρία Όλσον, ως εκπρόσωπος του πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζορτζ Τσούνη, ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. 

Image