Skip to main content

Μπακογιάννη: Η χώρα δεν χρειάζεται συναγωνισμό καταστροφολογίας

«Η χώρα δεν χρειάζεται συναγωνισμό στην καταστροφολογία, αλλά κοινή προσπάθεια και αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές επιλογές», δήλωσε η πρώην υπουργ
«Η χώρα δεν χρειάζεται συναγωνισμό στην καταστροφολογία, αλλά κοινή προσπάθεια και αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές επιλογές», δήλωσε την Κυριακή από τα Χανιά η πρώην υπουργός και ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κα Μπακογιάννη βρέθηκε στο Νίππος Αποκορώνου, για να παραστεί στον πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος. Εκεί την περίμεναν πολιτικοί της φίλοι, με τους οποίους δεν έχασε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους η κα Μπακογιάννη είπε: «Ο Αβραάμ Λίνκολ έλεγε ότι ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις. Με τις σημερινές κρίσιμες συνθήκες αυτό που όλοι πρέπει να κάνουμε είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν χρειάζεται συναγωνισμός σε καταστροφολογία, αλλά μπορούμε όλοι μαζί να δουλέψουμε και να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές στρατηγικές».

Η κα Μπακογιάννη κλήθηκε να σχολιάσει το σχέδιο «Καλλικράτης», ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση: «Ανήκω σε αυτούς που έχουν αγωνισθεί τα τελευταία δέκα χρόνια για να γίνει μια μεγάλη μεταρρύθμιση σαν αυτή του Καλλικράτη και λυπούμαι παρά πολύ που η κυβέρνηση μέχρι την τελευταία στιγμή αρνήθηκε να εφαρμόσει την σωστή πολιτική, παρασύρθηκε από μικροκομματικούς υπολογισμούς και δυστυχώς, κυρίως στο θεσμικό επίπεδο, δεν διασφάλισε την σωστή λειτουργία αυτής της μεταρρύθμισης. Για μένα είναι παρά πολύ δύσκολο να βλέπω προσπάθειες μιας δεκαετίας να πηγαίνουν χαμένες σήμερα».

Στο Νίππος, για το πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος, βρέθηκαν ακόμα ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης και δήμαρχοι από τα Χανιά αλλά και το Ρέθυμνο.