Skip to main content

Μπαλάρα ο Άρης, ισοπέδωσε (2-0) την ΑΕΚ στο «Βικελίδης» (video)

Απίστευτο παιχνίδι από τον Άρη που δεν άφησε την ΑΕΚ να αναπνεύσει στο «Κλ. Βικελίδης» και να φύγει με κατεβασμένα χέρια από τη Θεσσαλονίκη.

Μετά την παλικαρίσια ισοπαλία στην Τούμπα και τον μοναδικό βαθμό που έχει πάρει ποτέ φιλοξενούμενη ομάδα στην έδρα του ΠΑΟΚ, οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη με μια νέα κατάθεση ψυχής, αυτή τη φορά στο χόρτο του «Κλεάνθης Βικελίδης» επικράτησαν της ΑΕΚ του Χιμένεθ με 2-0 και βλέπουν όλο και πιο κοντά το όνειρο της εξόδου στο Europa League της επόμενης σεζόν.

Οι Κίτρινοι ήταν σαρωτικοί στο πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ να μην μπορεί να αντιδράσει και το πρώτο καμπανάκι για την ομάδα του Χιμένεθ ήρθε στο 11’ όταν ο Κόρχουτ εξαπέλυσε βολίδα έξω από την περιοχή που χτύπησε στο δοκάρι του Μπάρκα.

Στο 13’ ο Βέλεθ σε μια φάση που ως έναν βαθμό θύμισε… Τούμπα πέτυχε γκολ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, ωστόσο ο διαιτητής Διαμαντόπουλος ακύρωσε το γκολ με υπόδειξη του επόπτη, καθώς ο Γιουνές που βρισκόταν σε αντικανονική θέση κρίθηκε πως επηρέαζε τη φάση κλείνοντας το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

 

Στο 28’ ο Αρκάδιος ρέφερι αρνήθηκε καθαρό πέναλτι υπέρ του Άρη, όταν ο Τσόσιτς σταμάτησε με το χέρι την μπάλα, σε σουτ του Ματέο Γκαρσία. 

 

Στο 32’ ωστόσο το λάθος του Οικονόμου έδωσε την ευκαιρία στον Λάρσον να κάνει μια κούρσα από αριστερά, να μπει στην περιοχή της Ένωσης και με εξαιρετικό διαγώνιο πλασέ να ανοίξει το σκορ για τον Άρη.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, απειλώντας στο ματς για πρώτη φορά στο 53 με κεφαλιά του Άλεφ μετά από φάουλ του Μάνταλου που κατέληξε λίγο άουτ από την εστία του Κουέστα.

Ωστόσο οι Κίτρινοι συνέχισαν τις ομοβροντίες κατά της εστίας του Μπάρκα, μια στο 56’με τον Γκαρσία να περνά του πάντες αλλά το πλασέ του μέσα από την περιοχή αλλά ο πορτιέρε της ΑΕΚ κατάφερε να διώξει σε κόρνερ με τα πόδια.

Η άλλη ευκαιρία ήταν το δεύτερο δοκάρι στο 59’, όταν ο Γιουνές με αριστερό βολέ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Ένωσης, ενώ στη συνέχεια η μπάλα «έσκασε» εκτός εστίας.

Στο 64’ η ΑΕΚ απείλησε και πάλι με τον Άλεφ, όταν το σουτ του Βραζιλιάνου μέσου πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κουέστα.

Στο 69’ ο Άρης έκανε δύο τα τέρματά του όταν ο Ντιγκινί έκανε κεφαλιά πάσα στον Ρόουζ και ο αμυντικός από τον Μαυρίκιο σε ρόλο φορ με καταπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την απόλυτη κυριαρχία της ομάδας του Παντελίδη.

 

Το υπόλοιπο παιχνίδι κύλησε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, με τον Σάββα Παντελίδη να επιλέγει τη συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ντέρμπι της επόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο στάδιο Καραϊσκάκη.