Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020
x

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

Οι αναζωπυρώσεις έχουν ανησυχήσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις που μάλιστα εκτείνονται σε ένα μέτωπο μήκους από 5 έως 7 km.

Συνεχίζεται το θρίλερ με τις φλόγες στον δήμο Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια για περισσότερες από 24 ώρες.

Οι αναζωπυρώσεις έχουν ανησυχήσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις που μάλιστα εκτείνονται σε ένα μέτωπο μήκους από 5 έως 7 km, ενώ αρχικά θεωρείτο θέμα χρόνου η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ώρα που οι πυροσβέστες έδιναν τη δική τους μάχη στα κύρια μέτωπα, εκείνη τη στιγμή ξαφνικά ανακάλυψαν ότι φωτιές έφταναν κοντά στο χωριό Τραχήλι. Για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες δόθηκε εντολή προληπτικά να εκκενωθεί το χωριό αλλά την τελευταία στιγμή, όπως και χθες, ο άνεμος άλλαξε πορεία και έτσι ο κίνδυνος απομακρύνθηκε από το συγκεκριμένο χωριό.

Την ίδια στιγμή σε ορισμένες περιοχές οι άνεμοι φτάνουν ακόμη και τα εννιά μποφόρ γεγονός το οποίο δυσκολεύει τις κινήσεις από την πλευρά των πυροσβεστών. Αναζωπυρώσεις έχουμε την τελευταία ώρα και στο χωριό Θαρούνια όπου και χθες δοκιμάζονταν χωρίς όμως η φωτιά να πλησιάσει τα σπίτια.

Ολόκληρη η περιοχή είναι γεμάτη από καπνούς και έχει δημιουργηθεί μια ασφυκτική κατάσταση ιδιαίτερα για τους κατοίκους που έχουν σοβαρά προβλήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μια ώρα πριν οι κάτοικοι στο χωριό Δάφνη Αυλωναρίου ήταν ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς έβλεπαν τις φλόγες να έχουν πλησιάσει τα όρια του χωριού τους και οι καπνοί να έχουν καλύψει ακόμη και τα σπίτια τους. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ίδιοι κάτοικοι ζητούσαν βοήθεια από που μπορούσαν και λίγο αργότερα την προέλαση της φωτιάς την ανέκοψαν τα εναέρια μέσα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ