Skip to main content

Μπαράζ δράσεων καθαρισμού από τον δήμο Θεσσαλονίκης (φωτο)

Ο δήμος Θεσσαλονίκης ξεκαθαρίζει ότι «προφανώς δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα όμως υπάρχει η βούληση για μία καθαρή πόλη»

Σε καθαρισμούς περιοχών του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίζονται αυξημένα προβλήματα προβαίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα με τις οδηγίες του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκου Ζεϊμπέκη.

Η απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων υπενθυμίζεται ότι δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου και καλούνται οι πολίτες να φροντίζουν την απομάκρυνσή τους με δικές τους ενέργειες.

Όπως επισημαίνεται από τη δημοτική αρχή, «η αποκομιδή απορριμμάτων και η γενικότερη ευταξία του δημοσίου χώρου είναι καθήκον και υποχρέωση των υπηρεσιών. Η αρχή έχει γίνει και θα ενταθούν οι προσπάθειες».

Ο δήμος Θεσσαλονίκης ξεκαθαρίζει ότι «προφανώς δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα όμως υπάρχει η βούληση και η δέσμευση του δημάρχου για μία καθαρή πόλη είναι ενεργή».

Την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή έγιναν δράσεις καθαρισμού στη Β’ Δημοτική Κοινότητα σε σημεία και οδούς που υπήρχε πρόβλημα. Η περιοχή της οδού Γιαννιτσών είναι η δεύτερη φορά που μέσα σε λίγες μέρες καθαρίζεται.

Τα σημεία που καθαρίστηκαν είναι:

Π.ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΑΛΑΝΑ
Π.ΚΥΡΙΛΛΟΥ 17
ΒΙΤΣΙ ΜΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ(ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ)
ΒΙΤΣΙ ΜΕ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
ΑΝ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΑΝ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΝ.1
ΦΡΙΞΟΥ 7
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 3-5
ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΜΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζονται ανάλογες παρεμβάσεις στα Λαδάδικα, ενώ το ίδιο θα γίνει και στην περιοχή του Ποσειδωνίου.

Την επόμενη εβδομάδα, συνοδεία των προέδρων των δημοτικών κοινοτήτων θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τα προβλήματα κάθε περιοχής ώστε να ενταχθούν στο γενικότερο σχεδιασμό – καθώς όπως έχει τονιστεί από τον κ. Ζέρβα «Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης».