Skip to main content

Μπαράζ ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του Ισραήλ

Η κλιμάκωση της έντασης ακολούθησε τις ιδιαίτερα βίαιες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά μήκος του τείχους που χωρίζει το Ισραήλ από τη Γάζα

Περίπου 90 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σήμερα το πρωί από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ. Άμεση ήταν η απάντηση της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας και του πυροβολικού κατά θέσεων της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι κάποιες από τις ρουκέτες έφτασαν βαθιά στο νότιο Ισραήλ, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν θύματα. Αξιωματούχοι στη Γάζα επεσήμαναν ότι τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές που έπληξαν τουλάχιστον τρεις περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα.

Να σημειωθεί ότι η κλιμάκωση της έντασης ακολούθησε τις ιδιαίτερα βίαιες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή κατά μήκος του τείχους που χωρίζει το Ισραήλ από τη Γάζα.

Στη διάρκεια των διαδηλώσεων αυτών σκοτώθηκαν τέσσερις Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και δύο μέλη της Χαμάς, σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού η οποία πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για τον τραυματισμό δύο Ισραηλινών στρατιωτών.