Skip to main content

Μπάσκετ: Βαριά ήττα του Άρη στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό (vid)

Οι κιτρινόμαυροι γνώρισαν βαριά ήττα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τον Ολυμπιακό με 89-67 - Ξεχώρισε ο Νετζήπογλου για τον Άρη

Ένα ημίχρονο μπόρεσε να αντισταθεί ο ελλιπέστατος Άρης κόντρα στον Ολυμπιακό, με τους ερυθρόλευκους να πατούν... γκάζι στο δεύτερο μέρος και να φτάνουν σε άνετη νίκη με 89-67 στο ΣΕΦ στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Basket League, πιάνοντας τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας (17-1), τέσσερις μέρες πριν από τον μεταξύ τους, μεγάλο αγώνα στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη έγινε ακριβώς έναν μήνα νωρίτερα απ' τα υπόλοιπα της 24ης αγωνιστικής της Basket League, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ερυθρόλευκοι στη συνέχεια των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων τους, καθώς έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση play off της Euroleague με πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με ορεξάτους τους Λαρεντζάκη, Γουόκαπ, έχτισε μία μικρή διαφορά απ' τα πρώτα λεπτά. Ο Άρης όμως έβρισκε λύσεις απ΄ τους Νετζήπογλου και Σχίζα (δύο σερί τρίποντα) κι έμεινε όσο μπορούσε σε κοντινή απόσταση στο σκορ.

Αντίστοιχο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους Πειραιώτες να συντηρούν τη μικρή διαφορά τους και να κλείνουν το ημίχρονο στο +8 (41-33). Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, πήρε... φωτιά από τα 6,75μ. ο Ντόρσεϊ και με τη συμπαράσταση των ΜακΚίσικ και Γουόκαπ, ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά σταθερά σε διψήφια νούμερα κι ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο στο +21 (66-45).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός έκανε... συντήρηση δυνάμεων, ο Γιώργος Μπαρτζώκας άνοιξε κι άλλο το ροτέισον (την ώρα που οι ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκης «πυροβολούσαν» διαρκώς απ' τα 6.75μ.) και οι Πειραιώτες έφτασαν σε μία πολύ άνετη νίκη απέναντι σε έναν Άρη που είχε πλέον «παραδοθεί».

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 41-33, 66-45, 89-67

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κορομηλάς, Γερακίνης, Λουλουδιάδης

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Λαρεντζάκης 18 (4), Ντόρσεϊ 16 (3), ΜακΚίσικ 11 (3), Φαλ 5, Γουόκαπ 10 (2), Παπανικολάου 3 (1), Λούντζης 2, Μάρτιν, Πρίντεζης 4, Βεζένκοφ 7 (1), Ζαν-Σαρλ 4, Έισι 6 (2).

ΑΡΗΣ (Καστρίτης): Νετζήπογλου 10, Κόβαν 14 (2), Κώττας 10, Σχίζας 9 (2), Λόκετ 9, Καμάρας, Πετανίδης, Πουλιανίτης 3 (1), Γουίλιαμς 12 (2).